Για τις 7 Ιουλίου (τελικά) κλειδώνουν οι εκλογές

Για τις 7 Ιουλίου φαίνεται πως κλειδώνουν τελικά οι εθνικές εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο Την ίδια ώρα, σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων -και των σχετικών δημοσιευμάτων- περί ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης προχώρησε το Μαξίμου.

Οπως ξεκαθάρισαν κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά έως τις εθνικές εκλογές χωρίς να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, παρά μόνο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αλλάζει «κατά συνταγματικό έθιμο». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μόνο μία φόρα ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση και αυτό λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής, όπως υποστήριξαν. Αυτό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2015, επειδή δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή, σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου. «Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός» έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 2015, ελλείψει κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή, και υπό το βάρος της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας όρισε υπηρεσιακή πρωθυπουργό τη Βασιλική Θάνου, η οποία ανέλαβε τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015.

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εν μέσω θέρους θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία επιλογής του επόμενου Ελληνα επιτρόπου που θα στείλει η χώρα μας στην Ευρώπη, καθώς οι σχετικές διαδικασίες θα αρχίσουν στα μέσα Ιουνίου, όποτε και θα βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα