Βελόπουλος: «Ηρθαμε για να μείνουμε»

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης τονίζει ατέρα των μαχών για το κόμμα του είναι οι εθνικές εκλογές!Η έκπληξη των εκλογών ήταν για πολλούς η είσοδος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ευρωβουλή, με ποσοστό 4,2%, αλλά η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εθνικές εκλογές δεν δίνει περιθώρια για πανηγυρισμούς, αλλά για «νέα μάχη», όπως είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Χθες από το πρωί έκανε τον απολογισμό των ευρωεκλογών με τους στενούς συνεργάτες του και ήδη άρχισε ο καταρτισμός των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί από όσους πήραν μέρος στην εκλογική μάχη για την Ευρωβουλή, αλλά και «δικοί» του άνθρωποι, όπως ο Κώστας Χήτας στη Β΄ Θεσσαλονίκης και ο Απόστολος Αβδελάς στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στελέχη που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Ενδιαφέρον ωστόσο προκύπτει από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των 185.538 ψήφων που έλαβε ο γνωστός για την παρουσία του στην τηλεόραση πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, καθώς τα υψηλότερα ποσοστά τα πήρε σε νομούς της βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό η Ελληνική Λύση το έλαβε στις Σέρρες, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με ποσοστό 7,78%.
Ακολουθεί η Δράμα με ποσοστό 7,74%, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά σε Εβρο (6,52%), Ημαθία (6,43%), Καβάλα (6,25%), Κιλκίς (6,48%), Πέλλα (6,94%) και Πιερία (6,57%).

Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου απέσπασε στην Α’ εκλογική περιφέρεια 5,79%, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση μεταξύ των άλλων κομμάτων, ενώ στη Β΄ εκλογική περιφέρεια απέσπασε το 6,01% των ψήφων.
Χθες, πάντως, ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος ήταν ευτυχισμένος από την εξέλιξη, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που έβγαλαν οι δημοσκοπήσεις, ότι η Ελληνική Λύση απέσπασε 3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτό «εκμηδενίζει» όσα λέγονται περί συμμετοχής ακροδεξιών στοιχείων στο κόμμα του.

Η ατάκα του στο ερώτημα ποια είναι η επόμενη μέρα είναι: «Ηρθαμε για να μείνουμε, η μητέρα των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε κι εκεί, γι’ αυτό πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια αμέσως. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγύρια, αλλά για σοβαρότητα. Είμαστε με τον Ελληνα και με την Ελλάδα, αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

Η λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές θα είναι έτοιμη μέσα στην εβδομάδα, ενώ θα αρχίσει νέα «εκστρατεία» σε όλη την Ελλάδα, όπου αναμένεται να κάνει καθημερινές ομιλίες τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη της Ελληνικής Λύσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα