Οι Πειραιώτες αποδοκίμασαν (!) Μαρινάκη

Πήρε σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων του Μώραλη και λιγότερους σταυρούς από όσους είχε το 2014Oι Πειραιώτες αποδοκίμασαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αύξησε το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, οι ψήφοι που έλαβε ο «σκιώδης ηγέτης» του συνδυασμού ως δημοτικός σύμβουλος ήταν κάτι παραπάνω από το 1/3, κάτι που συνιστά μάλλον δυσάρεστο μήνυμα για τον επιχειρηματία και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον κ. Μώραλη έλαβε συνολικά 33.169 ψήφους (ποσοστό 45,34%). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ωστόσο, κατάφερε να πάρει μόλις 13.215 ψήφους. Ο άνθρωπος που κατ’ ουσίαν αποτελεί τον «φυσικό ηγέτη» της παράταξης παραμερίζει στο διάβα του όλους τους υπολοίπους, όπως φάνηκε και από την τηλεοπτική ή άλλη προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προεκλογικά, όμως δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Πειραιά. Αυτό προκύπτει σαφώς και από τη σύγκριση που γίνεται με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Τον Μάιο του 2014 ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη έλαβε 27.449 ψήφους (ποσοστό 33,28%) και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ψηφίστηκε σχεδόν από τους μισούς (πήρε 14.010 ψήφους).

Τα στοιχεία αυτά θα έπρεπε να προβληματίσουν τον επιχειρηματία, που χρησιμοποιεί τελευταίως πομπώδη λόγο. Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι δεν εισακούεται και είναι δυσαρεστημένοι από τα έργα και τις ημέρες του κ. Μαρινάκη στην πόλη, ενδεχομένως και πέραν αυτής, στην πολιτική γενικότερα. Και λέμε «του κ. Μαρινάκη», γιατί επισκίασε τον Γιάννη Μώραλη. Παραμονές των εκλογών έτυχε της μεγαλύτερης προβολής, αυτός βρίσκονταν μπροστά σε κάθε εκδήλωση και ακόμα και το κεντρικό εκλογικό περίπτερο έδειχνε πως ηγέτης του «Πειραιά Νικητή» ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας.

Μάλιστα, μια ανάλυση των εκλογικών στοιχείων στον Πειραιά δείχνει ότι οι ψηφοφόροι θέλησαν να καταδικάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» (σημειώνεται πως δεύτερος ήρθε ο Νικόλαος Βλαχάκος και τρίτος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Μπελαβίλας), αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέρασε σε δεύτερη μοίρα ως προς τον σταυρό υποστήριξής του. Πολλοί αποφάσισαν να ψηφίσουν άλλους δημοτικούς συμβούλους, ενώ άλλοι ενοχλήθηκαν πολύ έντονα από την επιμονή του… συστήματος να δίνει «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα