Θύελλα για τους «συριζαίους» αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού

Δεν έλειπαν από συγκεντρώσεις οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού

Μέγα θέμα και πολλά ερωτήματα προκύπτουν μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες «συνελήφθησαν» σε ένα πρωτοφανές πηγαδάκι οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος μαζί με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, την περασμένη Παρασκευή! 

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το εν λόγω... ενσταντανέ, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του ότι ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος επόπτευε τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο στη συνέχεια ήρθαν στο φως και άλλες φωτογραφίες από άλλες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε Ξάνθη και Αγρίνιο, στις οποίες ήταν παρών ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Σε όλες τις συγκεντρώσεις ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος δεν φορούσε στολή και σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε να είναι σε υπηρεσία. Ωστόσο, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτιος Ράπτης έχει παραβρεθεί -εκτός από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για την οποία δεν έχει καμία δικαιολογία- σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα σε κοπές χριστουγεννιάτικης πίτας σε Δραπετσώνα και Πέραμα.

Πανταχού παρών

Οι «φωνές» ακόμα και μέσα από την Αστυνομία για πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ήδη πολλές, καθώς, όπως φαίνεται, ο κ. Ανδρικόπουλος ήταν πανταχού παρών στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που απαγορεύεται διά ροπάλου! «Οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισείουν την ποινή της αργίας με απόλυση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Πειθαρχικό Δίκαιο, ενώ υπογραμμίζεται ότι «αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης». Αλήθεια, θα διατάξει ΕΔΕ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη σε βάρος του Αριστείδη Ανδρικόπουλου για το γεγονός ότι δεν... έχασε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ;Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε με τη φωτογραφία στο Σύνταγμα. Στην ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να υπάρχει προσωπική αντίληψη και εποπτεία των μέτρων καθώς και εντολές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης».

Μάλιστα, τόνιζε ότι ο κ. Ανδρικόπουλος «συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε και επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των μέτρων τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικά κέντρα και χώρους πολιτικών εκδηλώσεων», ενώ «συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης».

Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθαν στο φως φωτογραφίες του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη, στις 7 Μαΐου, στην οποία μάλιστα ήταν μαζί του και η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το agriniotimes.gr έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του από άλλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, στις 20 Μαΐου!