Συνελήφθησαν οι δραπέτες που έκαναν κουρέλι τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές

Ξέφραγο αμπέλι κατάντησαν οι φυλακές της χώρας λόγω της επικίνδυνης σωφρονιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ……που αναλώνεται μόνο σε παροχές προς βαρυποινίτες κρατουμένους, με μοναδικό αποτέλεσμα την εντυπωσιακή εκλογική άνοδο των ποσοστών του στις φυλακές της χώρας κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, όπως διαπιστώθηκε από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Τα περιστατικά βίας μέσα στις φυλακές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο… Αποκορύφωμα της επικίνδυνης και διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης ήταν η απόδραση δύο αλλοδαπών κακοποιών από τις Φυλακές του Αυλώνα.

Οι δύο δραπέτες, ένας επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός και ένας Σύρος δουλέμπορος, διαπίστωσαν ότι τα μέτρα φύλαξης στο κατάστημα κράτησης είχαν κενά. Αυτά ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα επιτυχώς, προκειμένου να αποδράσουν. Επειτα από παρατήρηση ημερών, οι δύο επικίνδυνοι κρατούμενοι έθεσαν σε εφαρμογή το κόλπο της απόδρασης.

Το βράδυ της Δευτέρας πήγαν στα μαγειρεία των φυλακών, όπου εντόπισαν ένα αφύλακτο σημείο και μια κενή σκοπιά. Ο Αλβανός και ο Σύρος πήδηξαν τον μαντρότοιχο και άρχισαν να τρέχουν προς την ελευθερία. Μάλιστα, έπεσαν πάνω σε περιπολία αστυνομικών που περιφρουρούσε την εξωτερική πτέρυγα των φυλακών.

Τους αντιλήφθηκε μια αστυνομικός, η οποία έβγαλε το υπηρεσιακό όπλο και πυροβόλησε στον αέρα για να τους ακινητοποιήσει. Οι δυο δραπέτες όμως της επιτέθηκαν, τη γρονθοκόπησαν και διέφυγαν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι. Αμέσως σήμανε γενικός συναγερμός και κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Ασφάλειας Αττικής και περιπολικά. Αρχισαν εκτεταμένες έρευνες, ενώ παράλληλα «χτένιζαν» τα δίκτυα πληροφόρησης για να εντοπίσουν τα κρησφύγετα στα οποία ήταν πιθανό να καταφύγουν οι δύο αλλοδαποί. Πολύ σύντομα οι αστυνομικοί δέχτηκαν μια σημαντική πληροφορία, που ήθελε τον επικίνδυνο 23χρονο Αλβανό κακοποιό να αναζητεί κρησφύγετο από συγκεκριμένους ανθρώπους στην οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια.

Αντρες της Ασφάλειας έφτασαν πρώτοι στη συγκεκριμένη οδό και πήραν θέσεις αθέατοι, περιμένοντας με υπομονή να εμφανιστεί ο δραπέτης, όπως και έγινε χθες λίγο μετά τις 13.30, οπότε επενέβησαν αμέσως και τον συνέλαβαν. Ο 23χρονος έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα με 16 χρόνια κάθειρξη για ναρκωτικά και ένοπλες ληστείες, ενώ στην Αλβανία καταζητείται για ανθρωποκτονία.

Ο δεύτερος δραπέτης συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αυλώνα, σε ένα παράπηγμα όπου κρυβόταν. Εν τω μεταξύ το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι. Παράλληλα, ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν βάρδια το βράδυ της Δευτέρας στις Φυλακές του Αυλώνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα