Ληστές έβαζαν στο μάτι όσους σήκωναν πολλά από τράπεζες

«Χειροπέδες» σε τρεις Ελληνες, οι οποίοι έστηναν καρτέρι έξω από τράπεζες στα νότια και τα βόρεια προάστια εντόπιζαν ανυποψίαστους πολίτες……οι οποίοι μόλις είχαν πραγματοποιήσει «παχυλές» αναλήψεις, και στη συνέχεια τους ακολουθούσαν και τους έκλεβαν! Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 46, 40 και 36 ετών, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους.

Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση. Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Κατά την αποχώρηση των θυμάτων τους ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες, οι οποίοι ακολουθούσαν τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα, προκαλούσαν φθορές στα ελαστικά των αυτοκινήτων όπου επέβαιναν οι παθόντες και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά, χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ, 22 αμερικανικά δολάρια, 100.000 δηνάρια Γιουγκοσλαβίας, 5 δολάρια Αυστραλίας, 50 γερμανικά μάρκα, 10 δολάρια Καναδά, δύο σουγιάδες, κομμάτια μεταλλικού σύρματος και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, που τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα