Το στοίχημα της ΝΔ

Βασικοί στόχοι, οι επενδύσεις, οι δουλειές και η ασφάλεια

Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Πριν από μία εβδομάδα από αυτή τη στήλη είχα επισημάνει ότι οι κάλπες των ευρωεκλογών θα έβγαζαν εθνικές κάλπες. Και αυτό δεν ήταν μια «μαντεψιά», αλλά μια αίσθηση που έβγαινε από τις συναντήσεις που είχα όλο αυτό το διάστημα με τους πολίτες. Πολίτες που ήταν θυμωμένοι και ένιωθαν προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά των κυβερνώντων. Πολίτες που τους είχαν υποτιμήσει πολιτικοί, οι οποίοι με πρόσχημα την αριστεροσύνη τους είχαν μετατραπεί σε περιφερόμενους αλαζόνες. Κομματίσκοι που πίστεψαν ότι θα κυβερνούν για πάντα, γι’ αυτό και αγνοούσαν τους πάντες.

Ανθρωποι που σαν τον Πολάκη πρόσβαλλαν και προκαλούσαν, χωρίς να έχουν συναίσθηση των πράξεών τους. Χωρίς να έχουν το θάρρος να ζητήσουν μια συγγνώμη για τα λάθη και τις συμπεριφορές τους. Αυτό αφορά το θυμικό των ψηφοφόρων, το συναίσθημα. Αυτό είναι ο ένας πυλώνας της απόφασης για το ποιο κόμμα θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Το δεύτερο είναι η λογική. Είδαν, λοιπόν, επί τέσσερα χρόνια μια κυβέρνηση που τους επέβαλλε τον έναν φόρο πίσω από τον άλλον. Είδαν μια κυβέρνηση που, αντί να στηρίζει τη μεσαία τάξη, βόλευε τα δικά της παιδιά. Με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Είδαν αυτούς που κατήγγειλαν τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια να γίνονται όχι μόνο συνομιλητές της, αλλά και συμπαίκτες της. Είδαν, τέλος, μια κυβέρνηση να ονειρεύεται… Νόμπελ ειρήνης και να ξεπουλά τα εθνικά δίκαια και τη Μακεδονία μας.

Αυτά ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τα αγνόησαν και το πλήρωσαν. Εμείς πιστεύουμε ότι την Κυριακή οι πολίτες έκαναν το πρώτο βήμα. Από τη μια, καταδίκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι αυτός εκπροσωπεί και, από την άλλη, στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και το πολιτικό μας αφήγημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε τους πολίτες, που απέδειξαν ότι θέλουν να βάλουν τέλος στον διχασμό, τέλος στα άκρα και στον λαϊκισμό.

Το πρώτο, λοιπόν, στοίχημα κερδήθηκε. Αυτό όμως αυξάνει τις δικές μας ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό. Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ότι μπορούμε να δώσουμε ρεαλιστικές απαντήσεις σε αυτά που τους απασχολούν. Οπως πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους.

Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να πείσουμε τους Ελληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους, ότι αξίζουμε να μας δώσουν την ευκαιρία. Να είναι βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων