ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν καθεστώς που δεν αντελήφθη, ούτε θέλει να αντιληφθεί γιατί ο λαός το αποδοκίμασε και συνεχίζει να το αποδοκιμάζει. Οι δηλώσεις, οι κινήσεις και η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από το μεγάλο στραπάτσο των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών που υπέστησαν, δείχνουν ότι ακολουθούν την τακτική της στρουθοκαμήλου, συνδυάζοντάς τη με εκείνη του κακομαθημένου ανθρώπου, στον οποίο φταίνε όλοι οι άλλοι για τα παθήματά του εκτός από τον ίδιο.

Οι περισσότεροι
εκ του υπουργικού συμβουλίου ρίχνουν τις ευθύνες σε συναδέλφους τους, λησμονώντας να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να εξετάσουν τα δικά τους ολέθρια λάθη και παραλείψεις.
Ακόμα και ο Κοτζιάς των Πρεσπών, ένας από τους αρχιτέκτονες της εκλογικής πανωλεθρίας, είπε ότι «ένα κομμάτι στο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά» και συνέστησε «να πάνε στην άκρη ορισμένοι που είναι δίπλα στον Τσίπρα». Λες και ο ίδιος δεν μετέτρεψε σε ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι αγανάκτησαν και διαδήλωσαν εναντίον της παράδοσης της ιστορίας της Μακεδονίας μας στην εθνοτική κουρελού των Σκοπίων.

Φυσικά,
επιστέγασμα της επίδειξης της φτηνής και ιδιοτελούς αντιμετώπισης θεσμών και εξουσιών από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόθεσή του να ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, ενώ βρίσκεται σε… αποδρομή, και να δεσμεύσει τη χώρα για μερικά χρόνια, χωρίς να έχει καμιά ηθική νομιμοποίηση να το κάνει αυτό.

Κυβέρνηση
λαϊκής μειοψηφίας, άρτι αποδοκιμασθείσα σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί το γράμμα του νόμου και να επηρεάσει την πορεία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας κάνει ακριβώς αυτά που κατήγγελλε στο παρελθόν, και μάλιστα με πολύ πιο προκλητικό τρόπο…

Το μήνυμα
που έστειλε ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν το κατανόησαν, αλλά δείχνουν ότι προτιμούν να ζουν σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, όπου η εξουσία τους καθαγιάζει τα ατοπήματά τους και όλα είναι ζητήματα «επικοινωνίας» και όχι ουσίας.

Ομως,
η αλήθεια είναι μία και πικρή: Δεν απέτυχε η επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πολιτική του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα