Ο… Μπαρουφάκης αντί να κρύβεται πουλάει τρέλα!

Ο πάλαι ποτέ υπουργός – σταρ κατεβαίνει τώρα και στις εθνικές εκλογές για να μας «σώσει» ξανάΤην κάθοδό του στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε περιχαρής ο Γιάνης… Μπαρουφάκης, που ζητά τώρα τη λαϊκή ψήφο, παριστάνοντας την αθώα περιστερά για όσα συνέβησαν το 2015.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ενδεδυμένος τη λεοντή του σωτήρα, που επέστρεψε στο τόπο του εγκλήματος τέσσερα χρόνια μετά -δήθεν- για να μας σώσει, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχυρίστηκε με το γνωστό επηρμένο του ύφος ότι η επιλογή της συνθηκολόγησης με την τρόικα το βράδυ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015 και της ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό τόξο την επομένη «έθεσε σε λειτουργία τη διαδικασία ολικής επαναφοράς της ολιγαρχίας». 

Για τις ευθύνες του ίδιου το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κόστισε δισεκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο, δεν έγινε βέβαια ούτε λόγος. Κουβέντα δεν είπε ο κ. Βαρουφάκης ούτε για την τότε απαξιωτική στάση του απέναντι στην Ευρώπη και τους Ευρωπαίους, αλλά ούτε και για όλο το επικοινωνιακό τζέρτζελο που εκείνος έστησε, και που είχε αποτέλεσμα να ωφεληθεί περισσότερο ο ίδιος παρά η διαπραγμάτευση. Καμία διάθεση αναστοχασμού, περισυλλογής ή αυτοκριτικής.

Ο πάλαι ποτέ υπουργός-σταρ, που δεν μετάνιωσε για τίποτα από τα παραπάνω, θέλει σήμερα να γίνει πάλι πρώτος μάγκας, υποστηρίζοντας ότι το ΜέΡΑ25 κατάφερε «μια μικρή πολιτική επανάσταση, που ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα». Πόσο ειρωνικό να μιλά ο κ. Βαρουφάκης για ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Ο ίδιος δε απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για να τον στηρίξουν αλλά και σε πολιτικές ομάδες, μιλώντας όμως γενικόλογα και μην απαντώντας συγκεκριμένα στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν το κάλεσμα αφορά συγκεκριμένα την Πλεύση Ελευθερίας και τη Λαϊκή Ενότητα. Ηρωική επιστροφή στη δημιουργική ασάφεια…

Την ίδια ώρα βρήκε ευκαιρία να υπεραμυνθεί της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς τη θετική για τις δύο χώρες, ωστόσο σημείωσε ότι επετεύχθη με αντιδημοκρατικό τρόπο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα