Σίγησε για πάντα η λαϊκή φωνή του Αντώνη Ρεπάνη

Σίγησε σε ηλικία 86 ετών μία από τις σπουδαιότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, ο συνθέτης και τραγουδιστής Αντώνης Ρεπάνης. Τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και εκείνα που τον καθήλωσαν στο σπίτι του στα Πατήσια στάθηκαν μοιραία για τη ζωή του. 

Τον περασμένο Ιούνιο η σύζυγός του Μαρία, έχοντας τον σπουδαίο καλλιτέχνη στο πλευρό της, είχε μιλήσει στην «Espresso» για το δράμα που βίωναν: «Ο Αντώνης μου μέχρι και το 2016 δούλευε κανονικά στην Αστροφεγγιά, όπου τραγουδούσε εδώ και 22 χρόνια. Από τότε όμως που έπαθε το εγκεφαλικό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η καλύτερή του παρέα, όμως, είναι ο γιος μας, όταν πηγαίνουμε κάποιες φορές όλοι μαζί σε κάποιο ταβερνάκι» είχε πει, προσθέτοντας: «Ολα αυτά τα χρόνια ο Αντώνης ήταν η κολόνα του σπιτιού μας. Τραγουδούσε σε κέντρο, παίρναμε μια μικρή σύνταξη, είχε και τα πνευματικά δικαιώματα από τα τραγούδια, και μπορούσαμε να βοηθάμε και τα παιδιά μας. Από τότε που έπαθε το εγκεφαλικό, όμως, η ζωή μας είναι δύσκολη σε οικονομικό επίπεδο. Δεν μπορεί να τραγουδήσει πλέον, η ΑΕΠΙ έκλεισε και δεν παίρνουμε τα πνευματικά δικαιώματα, και ζούμε μόνο με τη μικρή σύνταξη».

Στην 70χρονη καριέρα του ο Αντώνης Ρεπάνης τραγούδησε με όλους και τους τραγούδησε όλους. Εχει συνθέσει και έχει εκτελέσει πρώτη φορά πάμπολλα τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα «Αγάπη μου επικίνδυνη», «Γιατί κοντά μου κάθεσαι ακόμα», «Δυο γυναίκες, δυο αγάπες», «Παλιατζής», «Χτες το βράδυ στην ταβέρνα», «Πού να γυρνάς», «Μα τι λέω», «Θυσιάστηκα», «Είσαι το κάτι άλλο», «Ανεβαίνω σκαλοπάτια», «Γιατί γλυκιά μου κλαις», «Στο σταυροδρόμι». 

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο το πρωί από το Β΄ Νεκροταφείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα