Ηρωας παπάς στη Χίο πέταξε τα... 30 αργύρια στο πρόσωπο συριζαίου

Απίστευτη αντίδραση κατά βουλευτή για την προδοσία των Πρεσπών

Μερικές φορές οι αυθόρμητες αντιδράσεις από πολίτες που αγαπούν την πατρίδα τους είναι καλοδεχούμενες και αξίζουν πολλά «μπράβο»! Αλλωστε η αντίθεση των Ελλήνων στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Ενας ιερέας στη Χίο, νιώθοντας και ο ίδιος προδομένος για το «ξεπούλημα» του ονόματος Μακεδονία, θέλησε να δείξει τον θυμό και την οργή του, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ! 

Πρόκειται για τον ιερέα Νικόλαο Λιαδή, ο οποίος χθες τέλεσε μνημόσυνο στην Εκκλησία των Φλατσίων, παρόντος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη. 

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, ο ιερέας κατέβηκε από το ιερό βήμα, πλησίασε τον βουλευτή, πήρε από τον δίσκο στο παγκάρι μια χούφτα κέρματα και τα πέταξε προς το μέρος του φωνάζοντας: «Προδότη, πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες τη Μακεδονία».

Πρώην ναυτικός

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας Νικόλαος Λιαδής είναι πρώην ναυτικός και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων άνθρωπος, ενώ μέχρι χθες δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα και δεν είχε επιδείξει ακραία συμπεριφορά. Αυτό δείχνει ότι η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ο θυμός του για την προδοτική συμφωνία ήταν αυτά που τον οδήγησαν να χάσει προς στιγμήν τον έλεγχο. 

Από την πλευρά του, ο δυναμικός μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο οποίος έχει δώσει κι αυτός μάχη για τη Μακεδονία και έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε για το περιστατικό: «Ισως κάποια πράγματα να μας στενοχωρούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε και δεν αγαπάμε τα πρόσωπα». Για το θέμα δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τους τόνους, ενώ σημείωσε πως το συμβάν θα εξεταστεί υπηρεσιακά, σύμφωνα πάντοτε με τους ιερούς κανόνες και τους νόμους του κράτους. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το περιστατικό που βίωσε στη Χίο... πρωτοφανές, ενώ τόνισε πως έχει ήδη συντάξει αναλυτική αναφορά προς τον μητροπολίτη Χίου, την οποία κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο και στον Αρχιεπίσκοπο.

«Χλιαρή αντίδραση»

Στην αναφορά του ζητεί από τον μητροπολίτη Χίου, του οποίου την πρώτη αντίδραση χαρακτήρισε στο ραδιόφωνο News 24/7 «χλιαρή», να επιληφθεί ως ιερατικός προϊστάμενος του ιερέα, να ελέγξει το περιστατικό και να τον ενημερώσει για την όποια έκβαση. 

Ανακοίνωση για το περιστατικό έσπευσε να εκδώσει και η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκτός του δεδομένου ότι καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους το απαράδεκτο γεγονός που έγινε εν ώρα της θείας λειτουργίας, προβληματιζόμαστε για τις μεμονωμένες ενέργειες ιερέων που δεν έχουν σχέση με τη θρησκευτική πίστη και το αγνό συναίσθημα του ποιμνίου».