Η… Αμερική συλλειτούργησε με τη Ν. Ιωνία

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας του έθνους και της Εκκλησίας έστειλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ…… από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα, όπου συλλειτούργησαν. Εκατοντάδες πιστοί αλλά και πολιτικοί συνέρρευσαν στον ναό για να εκκλησιαστούν στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ανέων Μακάριος, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος, Ιωαννίνων Μάξιμος και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Εκκλησιάστηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, που ανέγνωσαν από κοινού το Σύμβολο της Πίστεως.

Ομιλία

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μίλησε για τους δυνατούς δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τις υπόλοιπες Εκκλησίες και τον ρόλο που διαδραματίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. «Ρόλος της Εκκλησίας είναι να ενώνει τους πάντες και να οδηγεί την πατρίδα εκεί που της αξίζει» τόνισε με νόημα.

Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ισχυρή ομογένεια της Αμερικής, στην οποία υπολογίζει πολύ ότι θα προσφέρει τα μέγιστα για τη στήριξη της διακονίας του εκεί. Ο νέος ποιμενάρχης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τόνισε ότι νιώθει πολύ υπερήφανος για το ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και έπλεξε το εγκώμιο των ομογενών Αμερικανών.

Με αφορμή τη χθεσινή εκλογική διαδικασία αλλά και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ευχήθηκε η επόμενη ημέρα των εκλογών να βρει ενωμένο τον λαό και προέτρεψε τους παριστάμενους εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής να εργαστούν για το καλό της πατρίδας.

Επίσης, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, των μικρασιατικών σωματείων και ευχήθηκε οι εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο να βρουν και πάλι την Ελλάδα ενωμένη.

Το δώρο

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στο τέλος της θείας λειτουργίας δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, την οποία έφεραν οι Μικρασιάτες από τις πατρογονικές τους εστίες στη Νέα Ιωνία. Αφού αναφέρθηκε στο έργο που έχει προσφέρει ως τώρα στο

Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ορθοδοξία, του ευχήθηκε να είναι άξιος στη νέα του διακονία, δηλώνοντας ότι θα είναι πάντα δίπλα του αδελφικά.

Το εκκλησίασμα επισκέφθηκε και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός. Μετά τη θεία λειτουργία οι δύο νεοεκλεγέντες Αρχιεπίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αμερικής και Αυστραλίας επισκέφθηκαν την έδρα της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα