Απρόσμενο δώρο

Πώς πέρασαν σε δεύτερο πλάνο οι εκλογές και ο… ΜπογδάνοςΑπό τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Εντάξει, όλοι ξέραμε ότι η Φώφη δεν φημίζεται ούτε για το πολιτικό αισθητήριό της ούτε για τις ηγετικές ικανότητές της. Νοικοκυρά σε απόγνωση θυμίζει και όχι αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος.

Για πολλούς από εμάς αποτέλεσε έκπληξη και η επίδοση του ΚΙΝ.ΑΛ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Oχι ότι… έσπασε τα κοντέρ, αλλά μόνο και μόνο ότι συντήρησε δυνάμεις ένα κόμμα με ανύπαρκτη δυναμική, οι οπαδοί του οποίου δεν ανιχνεύονται πλέον πουθενά στην κοινωνία, ούτε καν στα καφενεία της δυτικής Πελοποννήσου, ήταν αρκετό.

Μια προσεκτικότερη ματιά στα αποτελέσματα, όμως, σου έδινε την εξήγηση. Ανδρουλάκης και Καϊλή… Η νεότερη εκδοχή τού «homo pasokus». Είδος όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο, αλλά εξαιρετικά ανθεκτικού, που μεταλλάσσεται, υβριδιοποιείται και προσαρμόζεται ακόμη και στις πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες. Ε, αυτόν ακριβώς τον homo pasokus πήγε προχθές να σκοτώσει η Φώφη! Και πυροβόλησε τα πόδια της…

Τέτοιο απρόσμενο δώρο στους πολιτικούς αντιπάλους της μία μέρα πριν από τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών χρειάζεται πράγματι μεγάλη μαεστρία. Γιατί πάνω που κορυφωνόταν η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα και άρχιζε η μουρμούρα στη Νέα Δημοκρατία για τις επιλογές τύπου Μπογδάνου, από χθες ολόκληρη η Ελλάδα κουβεντιάζει τις κοκορομαχίες στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Το ‘θελε και το ‘κανε; Ή τη στρίμωξε για να τη φέρει στα άκρα ο πονηρός Βενιζέλος που είχε μυριστεί τη δουλειά με τον…αναρριχητή Καμίνη; Σε κάθε περίπτωση και το τάιμιγκ ήταν λάθος, αλλά και αυτή καθεαυτήν η πρωτοβουλία ταπεινωτικής έξωσης ενός ισχυρού και ιστορικού στελέχους που παραμένει σαρξ εξ της σαρκός…

Σίγουρη χαμένη αυτής της υπόθεσης είναι η αρχηγός Φώφη, που μάλλον δεν κατάλαβε ότι υπέγραψε την εκλογική καταδίκη της. Για τον Βενιζέλο θα δείξει, καθώς δεν αποκλείεται να τον δούμε… προσκεκλημένο σε κάποια μελλοντική κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους μονομάχους της πολιτικής σκηνής, το πράγμα είναι μάλλον ασαφές, και όσοι προβλέπουν με σιγουριά ποιος θα ωφεληθεί από το επικείμενο «κόντυμα» του ΚΙΝ.ΑΛ. μάλλον βιάζονται.

Ακούγεται ότι μια μερίδα «σημιτογενών» ψηφοφόρων θα απελευθερωθεί επιτέλους για να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη. Μόνο που εγώ σας λέω ότι το έχουν κάνει ήδη. Αυτοί οι «σημιτογενείς» που έχουν εκπροσώπηση και στη στενή αυλή του Κυριάκου αποτελούν πλέον μέρος του εκλογικού κοινού της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χρειάζονται σπρώξιμο από τον Βενιζέλο. 

Το ερώτημα είναι, επομένως, τι θα μπορούσε να εισπράξει από όλο αυτό το μπάχαλο το «αντιμητσοτακικό μέτωπο» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύντομα θα μάθουμε…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα