Ανοίγει η Βουλή, φόβοι για σωρεία ρουσφετιών

Υστατη προσπάθεια να ψηφιστούν λογής λογής ρουσφέτια σηματοδοτεί το σημερινό άνοιγμα της Βουλής εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση δύο νομοσχέδια, δεδομένου ότι η ημερομηνία των εκλογών μετατέθηκε για τις 7 Ιουλίου, επομένως και η διάλυση του Κοινοβουλίου θα καθυστερήσει μία εβδομάδα.

Ετσι, κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής -αναπάντεχα και δίχως να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι συντάκτες- το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες, που αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο ρουσφέτι, καθώς περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των οικισμών αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Ποινικός κώδικας

Σήμερα κατατίθεται -εκτός απροόπτου- ο νέος Ποινικός Κώδικας, έπειτα από πολλά χρόνια διεργασιών. Το νομοθέτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης εξορθολογίζει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ποινές και αδικήματα, ανανεώνοντας ύστερα από δεκαετίες το σύστημα ποινικής καταστολής.

Σε κάθε περίπτωση, εκφράζεται έντονη ανησυχία από την αντιπολίτευση ότι στα νομοσχέδια θα κατατεθεί σωρεία τροπολογιών με διάφορες διευθετήσεις και τακτοποιήσεις της τελευταίας στιγμής, όπως είχε γίνει άλλωστε και στο «παρά πέντε» της ευρωκάλπης.

Στο μεταξύ, μέσα σε αυτό το κλίμα αδιαφάνειας η κυβέρνηση σπεύδει να προσλάβει φίλα προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ υπαλλήλους στο Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ηδη έχουν δημοσιευτεί τέσσερις σχετικές αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια και δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει συνέχεια, καθώς η κυβέρνηση αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι είναι ικανή για το χειρότερο, αδιαφορώντας για το πρόσφατο εκλογικό «χαστούκι» της κάλπης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα