Σενάρια για… καθυστέρηση εκλογών!

Δεν αναμένεται να πάει σήμερα στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας και φήμες υποστηρίζουν ότι το ξανασκέφτεται!Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται το πότε τελικά θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Κανονικά ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει εντός της ημέρας να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει σχετικά με την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στις δηλώσεις που έκανε το βράδυ των ευρωεκλογών, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα και η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάτι τέτοιο όμως δεν αναμένεται να γίνει, τουλάχιστον για σήμερα, και η συνάντηση εκκρεμεί, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσον ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ενδεχομένως σκέφτονται σοβαρά να τραβήξουν πιο πέρα τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε χθες ότι ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου.

«Αστειότητες»

Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζει «αστειότητες» τα σενάρια που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση για δύο λόγους θέλει την παράταση: Ο πρώτος αφορά την εμπλοκή που παρουσιάζεται στο θέμα διορισμού της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου που ανακοινώθηκε την Παρασκευή και που φαίνεται να προκαλεί σοβαρές τριβές ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με τον κ. Παυλόπουλο να μην έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπογράψει το σχετικό διάταγμα όταν θα το λάβει στα χέρια του. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι δεν προτίθεται να το πράξει πριν από την 30ή Ιουνίου, οπότε λήγει η θητεία της παρούσας ηγεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου. 

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς μετά τη σφοδρή ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, που προκαλεί χαοτικές καταστάσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. 

Ενδεχομένως στον ΣΥΡΙΖΑ να περιμένουν προϊόντος του χρόνου να επωφεληθούν από την εικόνα διάλυσης στη Χαριλάου Τρικούπη. Σε κάθε περίπτωση το ηχηρό διαζύγιο της κυρίας Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο αποτελεί μια εξέλιξη πρώτου μεγέθους που θα επηρεάσει όχι μόνο την προεκλογική περίοδο αλλά γενικότερα τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Στον αέρα…

Τούτων δοθέντων, και παρά την προ ημερών δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, τυπικά όλα παραμένουν στον αέρα. Να σημειωθεί ότι στο «τρελό» σενάριο οι εκλογές να διεξαχθούν τελικά στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα στον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης αλλά και στον νέο επίτροπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βεβαίως, σε αυτήν την υποθετική περίπτωση θα γινόταν χαμός στο πολιτικό σκηνικό και η αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα θα δεχόταν ακόμη ένα βαρύτατο πλήγμα. Την τελευταία τετραετία, όμως, τα έχουμε… δει όλα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα