Στη φάκα οι «ποντικοί» με αδυναμία στον θρύλο

Χειροπέδες σε μέλη σπείρας Αλβανών που είχαν ρημάξει παίκτες του ΟλυμπιακούΟ… εφιάλτης πρώην και νυν ποδοσφαιριστών κυρίως του Ολυμπιακού είχαν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια τα μέλη σπείρας που ξάφριζε τα σπίτια τους, ωστόσο οι άνδρες της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένα ζευγάρι Αλβανών, 34 και 35 ετών, έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις των αστυνομικών στου Ζωγράφου και στο Κορωπί, που θεωρούνται επιχειρησιακά στελέχη της συμμορίας. Από την έρευνα προέκυψαν και τα στοιχεία άλλων τριών ομοεθνών συνεργών τους, που αναζητούνται.

Διαρρήξεις

Η σπείρα άρχισε να δραστηριοποιείται στα τέλη του 2017, πραγματοποιώντας διαρρήξεις στη Γλυφάδα, στη Βάρη, στη Βούλα, τη Βουλιαγμένη, στο Ελληνικό και το Κορωπί. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 33 διαρρήξεις σπιτιών, ανάμεσά τους και αυτές οκτώ ποδοσφαιριστών.
Στο στόχαστρό της είχαν μπει οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Παπέ Αμπού Σισέ, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπίμπρας Νάτχο, Μεχντί Καρσελά, Οτζίτζα Οφόε, Ματίας Ναουέλ, Ζοζέ Σα, αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο, τις κατοικίες των οποίων είχαν διαρρήξει «επαγγελματικά», αρπάζοντας μετρητά, κοσμήματα, ρολόγια και ακριβά ρούχα.

Οι διαρρήκτες εντόπιζαν κυρίως μονοκατοικίες πολυτελείας και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν με δύο αυτοκίνητα, ώστε να μπορούν να διαφύγουν άμεσα. Παραβίαζαν μπαλκονόπορτες ή παράθυρα χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία αλλά και πρακτικές για την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας.

Οταν βρίσκονταν στο εσωτερικό και βεβαιώνονταν πως δεν βρισκόταν κάποιος μέσα, έψαχναν προσεκτικά τους χώρους αναζητώντας τη λεία τους, την οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε κλεπταποδόχους. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, για να συνεννοούνται όταν έκαναν τις διαρρήξεις οι κακοποιοί είχαν στην κατοχή τους κινητά-φαντάσματα, καταχωρισμένα σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων, τα οποία είχαν αγοράσει από Πακιστανούς στην περιοχή της Ομόνοιας, ώστε να είναι αδύνατο να εντοπίσουν στίγμα και χρήστη οι Αρχές.
Επειτα από έρευνες σε σπίτια και χώρους της σπείρας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταξύ άλλων πλήθος από ρολόγια, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες και κινητά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα