Απαγορευτικό του Κυριάκου για Βενιζέλο

Διέψευσε κάθε σενάριο «μετεγγραφής», δέχθηκε debate με όλους τους αρχηγούς και «αποσύρει» τη Ν.Δ. από τη ΒουλήAπέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο μετεγγραφής του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Ν.Δ. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. και εξέφρασε τον σεβασμό του τόσο στον κ. Βενιζέλο όσο και στη Φώφη Γεννηματά, ωστόσο ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε τον κ. Βενιζέλο στα ψηφοδέλτιά μας ούτε τίθεται κανένα ζήτημα αξιοποίησής του». Στόχος του, όπως είπε, είναι «η αυτοδύναμη Ελλάδα και η επόμενη κυβέρνηση να είναι ισχυρή και αποτελεσματική για να εξασφαλίσει κυβερνητική σταθερότητα, ώστε να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». 

Οσον αφορά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, όπως υπογράμμισε, «μας ικανοποιεί, αλλά δεν με αιφνιδίασε. Γυρνάω όλη την Ελλάδα, βλέπω μεγάλη ωριμότητα και σταδιακή αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. και σε εμένα προσωπικά».
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως έγινε ένα πρώτο βήμα, χαρακτήρισε το 33% «εξαιρετικό αποτέλεσμα», ταυτόχρονα όμως απευθύνθηκε σε αυτούς που δεν ψήφισαν τη Ν.Δ., ζητώντας τους να τον εμπιστευτούν.

Για το άνοιγμα Βαρουφάκη στη Ν.Δ., έβαλε φρένο σε κάθε ενδεχόμενο σύγκλισης των δύο πλευρών: «Εμάς μας ρώτησε; Είναι συνυπεύθυνος μαζί με τον κ. Τσίπρα για την τεράστια καταστροφή στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015».
Παράλληλα, απέρριψε την πιθανότητα συνεργασίας και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου: «Πρέπει να αξιολογήσουμε το φαινόμενο Βελόπουλου. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οποιασδήποτε συνεργασίας μαζί του, έχει χαρακτηριστικά που αποτρέπουν την οποιαδήποτε συνεργασία» είπε και εξέφρασε τη φιλοδοξία του τόσο το συγκεκριμένο κόμμα όσο και η Χρυσή Αυγή «να συμπιεστούν, ακόμα και για να μείνουν εκτός Βουλής. Θα είναι κατάκτηση για τη δημοκρατία μας».

«Θα κυβερνηθεί»

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι «η χώρα σε κάθε περίπτωση θα κυβερνηθεί μετά τις επόμενες εκλογές, γιατί ο εφιάλτης της απλής αναλογικής θα καταστήσει τη χώρα μη κυβερνήσιμη».
Εγκάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη για «στρέβλωση» των θέσεών του και ακόμη μία φορά απέκλεισε «κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απόλυσης δημόσιων υπαλλήλων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα συμμετάσχει σε προεκλογικό debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, «συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα», ενώ έκανε γνωστό ότι η Ν.Δ. δεν θα συμμετάσχει καθόλου στη Βουλή αυτή την εβδομάδα. «Να μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής για μια σειρά από διευθετήσεις; Να τα κάνουν μόνοι τους, χωρίς εμάς» ανέφερε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν εξελέγησαν ίσως συμμετάσχουν και στα εθνικά ψηφοδέλτια. Για την κυβέρνησή του, είπε ότι «θα επιδιώξω η κυβέρνησή μου να κάνει πράξη τη σύνθεση, την εμπειρία και την ανανέωση».

Επί τάπητος η στρατηγική της ευρωομάδας

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες οκτώ ευρωβουλευτές της Ν.Δ. είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, στην οποία χαράχθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει η «γαλάζια» ευρωκοινοβουλευτική ομάδα στο πλαίσιο του ΕΛΚ.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού συνεχάρη όλους για την εκλογή τους, υπογράμμισε την ανάγκη οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο να εργαστούν σκληρά, ώστε αφενός να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη και αφετέρου να ενισχύσουν με την παρουσία τους την επιρροή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ιδίως απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την αυξημένη ευθύνη που συνεπάγεται για την ευρωομάδα της Ν.Δ. η επικείμενη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι άλλο να είμαστε μια κοινοβουλευτική ευρωομάδα κυβερνώντος κόμματος και άλλο μια ομάδα η οποία είναι στην αντιπολίτευση. Αυτό αυξάνει τις ευθύνες μας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η συζήτηση επικεντρώθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν εν όψει της συγκρότησης της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της επιλογής του νέου προέδρου της Κομισιόν. Η Ν.Δ. -και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης- καταλαμβάνει μια θέση αντιπροέδρου στην Κ.Ο. του ΕΛΚ.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε δήλωσή της αναφέρθηκε στον αυξημένο ρόλο που θα έχει η Ν.Δ. στο πλαίσιο του ΕΛΚ λόγω του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα