Η ιδεολογία του φόνου

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο ψηλά φτάνει το πρόβλημα της τρομοκρατίας, μέχρι να διαβάσει το σκεπτικό του βουλεύματος 1001/2019 του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου σχετικά με την άδεια που ορθότατα δεν εγκρίθηκε να λάβει ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Εστία», στη σελίδα 36 του βουλεύματος αναφέρεται ότι «στην έννοια του σωφρονισμού δεν περιλαμβάνεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του καταδίκου».

Οπως σημείωσε σε άρθρο της η εφημερίδα που έφερε στο φως αυτή την αχαρακτήριστη «λεπτομέρεια» του βουλεύματος, «ο Αρειος Πάγος επέμεινε ότι η “ιδεολογία” δεν συναρτάται με τον σωφρονισμό, και άρα ό,τι δηλώνει ο κ. Κουφοντίνας στα ΜΜΕ για την ένοπλη βία και το “κόκκινο νήμα της αντίστασης” δεν συνιστούν λόγο μη χορηγήσεως αδείας! Ανήκουν μάλλον στο δικαίωμα της ελευθερίας εκφράσεως».

Η αριστερίστικη νοοτροπία που ξεχώρισε τους φόνους σε «καλούς» και «κακούς», τη βία σε «δικαίωμα» και «έγκλημα» (ανάλογα με το ιδεολογικό και πολιτικό τους πρόσημο) έχει διαποτίσει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και των θεσμικών οργάνων που οφείλουν να μεριμνούν για την τήρηση των νόμων και την εφαρμογή του Συντάγματος.

Η χώρα μας έχει κάνει, λόγω του «σεβασμού στην Αριστερά και στους αγώνες της» (όπως αρέσκονται να μηρυκάζουν ακόμα εκπρόσωποι της Κεντροδεξιάς, που είχε πολλά θύματα από την τρομοκρατία), πολλά βήματα πίσω. Ενώ άλλες χώρες έχουν προ πολλού λύσει τα αυτονόητα -όπως για παράδειγμα ότι ο φόνος είναι ποινικά κολάσιμο έγκλημα και όχι… ιδεολογία-, στην Ελλάδα οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου συζητούν αν οφείλει ο Κουφοντίνας να αποκηρύξει τα εγκλήματά του για να παίρνει άδειες! Αυτό συνιστά και προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών αλλά και προσβολή της μνήμης των θυμάτων των τρομοκρατών δολοφόνων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο τμήμα του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε για να αποφασίσει σχετικά με την «ιδεολογία» Κουφοντίνα και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, που δεν ενέκρινε την άδεια του φονιά, συμμετείχε η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα