Στέλνουν και άλλο γεωτρύπανο οι Τούρκοι

Συνεχίζουν τις προκλήσεις με την κυπριακή ΑΟΖ. Ποιους θα συναντήσει στις ΗΠΑ ο ΑποστολάκηςΗ Τουρκία συνεχίζει την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της στην κυπριακή ΑΟΖ. Εξήγγειλε μάλιστα ότι εντός του Ιουνίου θα στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, θερμαίνοντας ακόμη περισσότερα τα νερά. Η ένταση που καλλιεργεί συστηματικά η Αγκυρα τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Αιγαίο αναμένεται να τεθεί από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη στις συναντήσεις που θα έχει στις ΗΠΑ με τον εκτελούντα χρέη υπουργού Αμυνας Πάτρικ Σάναχαν και με το Νο 2 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Σάλιβαν.

Η επίσκεψη του κ. Αποστολάκη στην αμερικανική πρωτεύουσα θα διεξαχθεί από σήμερα έως τις 7 Ιουνίου και πέραν των δύο υπουργών θα συναντηθεί με μέλη του Ομοσπονδιακού Κογκρέσου, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει και ως κεντρικός ομιλητής στο 8ο ετήσιο συνέδριο EU&Foreign Policy Defence Forum 2019, που διοργανώνεται από την αντιπροσωπία της Ε.Ε. στις ΗΠΑ και το περιοδικό «Foreign Policy». Το περιοδικό σε πρόσφατο άρθρο του ανέφερε μάλιστα «η Τουρκία διψάει για πόλεμο με την Κύπρο».

Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει στις ΗΠΑ ο Ελληνας υπουργός Αμυνας υπάρχουν επίσης η περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και στα Βαλκάνια, ενώ θα τεθούν και τα εξοπλιστικά. Η ηγεσία του Πενταγώνου επιδιώκει την προμήθεια μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων σε ενίσχυση της άμυνας της χώρας και της θωράκισής της έναντι των απειλών και των εκβιασμών της Τουρκίας.

Χθες, σε ακόμη μία πρόκληση, ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι η Αγκυρα θα στείλει το δεύτερο γεωτρύπανο που διαθέτει, το «Γιαβούζ», στην κυπριακή ΑΟΖ μέσα στον Ιούνιο, πλαισιώνοντας τον «Πορθητή» που μετρά περίπου έναν μήνα στην περιοχή. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα πραγματοποιήσει γεώτρηση εντός Ιουλίου. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Κύπρου για την εξόρυξη φυσικού αερίου «βρόμικους λογαριασμούς» και «τρέλες», ενώ, όπως υποστήριξε, η Λευκωσία κρύβεται «πίσω από εξωτερικούς πρωταγωνιστές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα