Ο Τσίπρας «θυμήθηκε» τώρα και το αφορολόγητο

Ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου

Μέχρι τέλους θέλει να το παλέψει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο φάσμα ακόμη μίας βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι θα φέρει την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου την προσεχή Παρασκευή, με εμφανή την αγωνία του να ανατάξει το πολύ χαμηλό ηθικό που επικρατεί στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ευρωκάλπη, μιλώντας στην ΕΡΤ καταρχάς ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, ενώ θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την ερχόμενη Δευτέρα, βάζοντας τέλος στην περιρρέουσα φημολογία. 

Υπογράμμισε επίσης ότι μέχρι να κλείσει η Βουλή, το αργότερο, δηλαδή, μέχρι το Σάββατο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το νομοθετικό έργο της και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να έρθει στο Κοινοβούλιο για να ψηφίσει την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι στο θέμα του διορισμού των δικαστικών στον Αρειο Πάγο τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα, αφήνοντας αιχμές κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την άρνηση συναίνεσης, προσθέτοντας ότι «κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες», ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα εγγυηθεί τη συνταγματική νομιμότητα.

Προσπάθεια υποβάθμισης

Παράλληλα, προσπάθησε να υποβαθμίσει το μέγεθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με εκείνο των ευρωεκλογών του 2014, σημειώνοντας ότι το κόμμα του απώλεσε μόνον τρεις μονάδες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απώλεια 200.000 ψήφους. Δεν θεωρώ ότι είναι υπερβολικό για ένα κόμμα που κυβέρνησε τόσα χρόνια» είπε, ενώ ομολόγησε ότι το Σκοπιανό κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί λόγω της όξυνσης που δημιουργήθηκε έβαλε σε δεύτερη μοίρα το θετικό έργο της κυβέρνησης. 

Είπε ακόμη ότι η συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ. θα έπρεπε να είχε λήξει με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά, λέγοντας πως οι εθνικές εκλογές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις ευρωεκλογές.