Λάθος στο λάθος με τον ακραίο εθνομηδενιστή

Επίσημα υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο υβριστής των Ποντίων, που αποκαλούσε «Μακεντόνσκι» τους ΣκοπιανούςΤο έκανε τελικά το λάθος η Ν.Δ. και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του απίθανου καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών για τις βουλευτικές εκλογές. Η αποτυχία εκλογής του στις ευρωεκλογές προφανώς δεν έφτανε, και η Πειραιώς δημοσιοποίησε χθες τη νέα του προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, μαζί με άλλους δύο πρώην υποψήφιους ευρωβουλευτές, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από χθες η «δημοκρατία»: τον Γιώργο Αμυρά, που θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, και την Τώνια Αράχωβα, η οποία θα κατέβει στην Αιτωλοακαρνανία. 

Ο κ. Καιρίδης, με μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεών του, έχει καταφέρει να προκαλέσει αντιδράσεις, με αιχμή τα εθνικά μας θέματα. Ηταν αυτός που επιχείρησε να αποδομήσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», εξισώνοντας τους Ελληνες με τους Σκοπιανούς, υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό έθνος είναι τεχνητό δημιούργημα και πολιτικό κατασκεύασμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε παιδιά των Οθωμανών», ενώ έχει χαρακτηρίσει «μύθο» την Ποντιακή Γενοκτονία. 

Ειδικά η τελευταία εκτίμηση είχε προκαλέσει την αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ζητώντας την άμεση αποπομπή από υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. του «αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», όπως τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος πάντως από την πλευρά του αρνήθηκε την εν λόγω κατηγορία. Παράλληλα, σε άλλη παρέμβασή του, ο «φοβερός και τρομερός» καθηγητής έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίσει τους Ελληνες «φοροφυγάδες» -όπως τους αποκαλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου-, ταυτιζόμενος με τη γραμμή του ΔΝΤ. 

Ο Γιώργος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο. 

Η Τόνια Αράχωβα γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και στα ΜΜΕ. Εχει διατελέσει για τρία χρόνια λειτουργική γενική διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, της οποίας είναι στέλεχος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα