Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει, αλλά βάζει… φρένο

Η ακυβερνησία λόγω απλής αναλογικής και τα νομοθετικά κόλπα με τους ποινικούς κώδικες για να διασφαλιστεί η ατιμωρησίαΑπό τον
ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ*

Ημουν και είμαι κατά της απλής αναλογικής, διότι οδηγεί σε ακυβερνησία. Είναι δε πολύ πιο εύκολο για τη διαπλοκή ή τον ξένο παράγοντα να εξαγοράσει ή εν γένει να ελέγξει τον μικρό εταίρο ενός κυβερνητικού συνασπισμού. Είναι πιο… φθηνό. Απόδειξη της ορθότητας της θέσης αυτής είναι η κατάσταση ακυβερνησίας, το χάος που θα δημιουργηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλεγμένοι δήμαρχοι δεν έχουν ούτε το 20% των συμβούλων. 

Οταν δε τότε, κατά τη συζήτηση περί απλής αναλογικής, φίλος μου έθεσε σε κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα «Μα τι κάνετε, ο νόμος θα δημιουργήσει χάος», εκείνος απάντησε: «Για εμάς κάποιες φορές το χάος είναι πολιτικό όπλο». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας και μη, θα παραδώσει το τιμόνι, αλλά κρατάει το φρένο. Τα επινίκια των περισσότερων Δημάρχων και Περιφερειαρχών που δεν επικράτησαν με απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή θα σβήσουν μέσα σε μια δυσοίωνη πραγματικότητα. Πολλοί από αυτούς θα πρέπει να πείσουν δύο και τρεις παρατάξεις για να συμπράττουν στις καθημερινές αποφάσεις της διοίκησης, πολύ δε περισσότερο στις στρατηγικές επιλογές και αποφάσεις. 

Πάντα πιστεύω στη δυναμική διοίκηση, χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις. Τώρα, φανταστείτε έναν Δήμαρχο που θέλει να κάνει δράσεις, π.χ., κατά συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, κατά του ισλαμικού εποικισμού και της ανεξέλεγκτης διασποράς και εγκατάστασης των παράνομων που προμοτάρει η πολιτική της Ε.Ε., αλλά και των εγχώριων πιστών της Συνθήκης του Μαρακές, ή που θέλει να κάνει πράγματα με αναφορές και στόχευση στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και μνήμης, και οι αποφάσεις του θα πρέπει να περάσουν από τη συναίνεση εθνομηδενιστών και απάτριδων συμβούλων, οπαδών του «πολυπολιτισμού», με ακρούλες, παρελθόν και παρόν στις ΜΚΟτζίδικες μπίζνες του Σόρος.

Η χώρα, τουλάχιστον στην Αυτοδιοίκηση, θα ταλαιπωρηθεί πολύ από αυτό το φάρδεμα και το πλάτεμα της δημοκρατικιάς αποτέτοιας στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Μπάχαλο κι ακυβερνησία, μέσα στα οποία κάποιος τοπικός ηγέτης θα θέλει να σπάσει αβγά. 

Αλλοι θα τα βρουν και με τους εξωτικούς και περίεργους, και θα μοιραστούν με βάρδιες την κουτάλα ή θα κάνουν συμβιβασμούς πάνω στους συμβιβασμούς, για να κάνουν καμιά τρύπα στο νερό και να γίνεται πού και πού κάνα αυτονόητο, αλλά με λύτρα κι ανταλλάγματα κάθε είδους πάνω ή κάτω από το τραπέζι.

Φανταστείτε τι θα γίνει στη μεγάλη εικόνα αν ποτέ έχουμε κολοβές κυβερνήσεις κατόπιν εκλογών με απλή αναλογική.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά ελαττώματα, είναι εθνομηδενιστές, κάνουν τη δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη λάστιχο, τα έβαλαν με τον λαό για ένα ζήτημα ταυτότητας και αντιμετώπισαν τη δίκαιη αντίδραση με ύβρεις και συκοφαντίες, είναι γενικώς για τον γάιδαρο καβάλα, όμως είναι προνοητικοί, σαν τα παιδιά του Ζεβεδαίου ένα πράμα. Για τις χοντρές κουτσουκέλες που έκαναν (Πρέσπες, Μάτι κ.λπ.), αλλά και για τη γενικότερη ποινική μεταχείριση και των μεσοτοιχία παρακρατικών συντρόφων τους, κόβουν και ράβουν ένα θεσμικό πλαίσιο SYRIZA friendly.

Κάνουν δε και κάτι πολύ προχωρημένο, που θα το ζήλευε κι ο Τζόνι Τόριο, εκ των ιδρυτών της Μαφίας. Κάναμε το έγκλημα; Φέρνουμε νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος καταργεί το άρθρο που το τιμωρεί, κι αναφέρομαι, φυσικά, στα άρθρα 150 και 151, τη νόθευση αποδεικτικών και την κατάχρηση πληρεξουσιότητας, που τιμωρούν με κάθειρξη τη νόθευση, απόκρυψη ή καταστροφή εγγράφων ή άλλων αντικειμένων που υποστηρίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και όσους ως πληρεξούσιοι της Ελλάδας διαπραγματεύονται με ξένο κράτος και με πρόθεση βλάπτουν τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Δηλαδή, λέγε με Πρέσπες. Γιατί να απειλείς με τηλέφωνα, συγκεντρώσεις, προκηρύξεις και συνθήματα έξω από σπίτια δικαστών και εισαγγελέων;

Οταν έχεις στα χέρια σου τη νομοθετική εξουσία, δεν χρειάζεσαι κουμπούρια και απειλές. Απλώς κόβεις και ράβεις τον νόμο στα μέτρα σου. Ειδικά, βέβαια, για την προδοσία στις Πρέσπες, η απερχόμενη κυβέρνηση δεν φοβάται τον επόμενο. 

Πιο πιθανό είναι να γίνω πρώτος χορευτής στα Μπολσόι παρά η Ν.Δ. να κινήσει στα σοβαρά διαδικασία ελέγχου με το κεφάλαιο περί προδοσίας του Π.Κ. κατά Τσίπρα, Κοτζιά και λοιπών συμμετεχόντων, πολιτικών και υπηρεσιακών, μην τους ξεχνάμε κι αυτούς, για το κουρελόχαρτο των Πρεσπών. 

Απλώς στο σημερινό Μαξίμου φροντίζουν μην προκύψει κανένας απρόβλεπτος μεθεπόμενος…

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα