Νέα συνάντηση Κυριάκου με τον πρέσβη της Αμερικής

Αρωμα κάλπης στο ραντεβού με ΠάιατΑκόμα μία συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της εκλογικής νίκης της Ν.Δ. και εν όψει της 7ης Ιουλίου. Οι ΗΠΑ, εκ των πραγμάτων, βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη ως δυνάμει πρωθυπουργό και, στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πάιατ τον συνεχάρη για το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν βασικά ζητήματα των διμερών σχέσεων, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξή του στην περαιτέρω ενδυνάμωση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο άνδρες έχουν τακτικές συναντήσεις και διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, με το ενδιαφέρον άλλωστε των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή να είναι διαρκές και έντονο. Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. κάνουν λόγο για ενισχυμένο διεθνές προφίλ του κ. Μητσοτάκη, που καταδεικνύεται σε όλες τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες, αξιωματούχους και διπλωμάτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα