Ο απελπισμένος Αλέξης θυμήθηκε το αντιμνημονιακό πρόσωπό του!

Στο... 2015 επέστρεψε ο Τσίπρας, με «διάγγελμα» κατά της Κομισιόν και ευθεία επίθεση στην Πειραιώς

O Aλέξης Τσίπρας ξαναφόρεσε το αντιμνημονιακό προσωπείο του με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, θυμίζοντας (ως φάρσα) περισσότερο ημέρες του 2015, καθώς επιστράτευσε φρασεολογία εκείνης της περιόδου, με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά των Βρυξελλών και ακραίων κύκλων. 

Μπροστά στο φάσμα της βαριάς εκλογικής ήττας που έρχεται, ο πρωθυπουργός παίζει διαρκώς «τα ρέστα του», δίνοντας χθες ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου κάλεσε τους δημοσιογράφους για να κάνει δηλώσεις εν είδει άτυπου διαγγέλματος, ώστε να φορτώσει εμμέσως τις ανησυχητικές εξελίξεις στην οικονομία στον... Κυριάκο Μητσοτάκη και στην επιλογή του ελληνικού λαού να καταψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας» είπε ο κ. Τσίπρας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο παρουσίασε να είναι σε ευθεία γραμμή με τους Ευρωπαίους που θέλουν συνέχιση της λιτότητας στη χώρα μας. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε, διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο, για παράδειγμα, στο “1 προς 5'', στη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το “1 προς 1''» συμπλήρωσε.

Κινδυνολογία

Και κατέληξε κινδυνολογώντας ασυστόλως εν όψει της επόμενη εκλογικής αναμέτρησης. «Η χώρα κατάφερε να βγει από τα Μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο, χάρη στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των Μνημονίων και της λιτότητας. Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη» πρόσθεσε.

Πρωινός καφές με τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ

 Στην αποτυχημένη συνταγή της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τα «ρετάλια» του ΠΑΣΟΚ επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας πως δεν κατάλαβε τίποτα από το ηχηρό μήνυμα το οποίο έστειλαν οι Ελληνες πολίτες στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Παρά τη μεγάλη δυσφορία που καταγράφεται εσωκομματικά για την αθρόα εισροή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας, αγνοώντας αυτές τις αντιδράσεις, κάλεσε προχθές στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου τους Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Μπίστη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο πρωθυπουργός για τους δικούς του λόγους, οι οποίοι δεν είναι κατανοητοί, συνεχίζει να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με αυτά τα πολιτικά πρόσωπα με το πολύ χαμηλό ειδικό βάρος, πιστεύοντας (γιατί άραγε;) ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην ερχόμενη εκλογική μάχη. Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» με τις... εμμονές του κυρίου Τσίπρα, δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο του παραδοσιακού κομματικού πυρήνα τάχθηκε αναφανδόν κατά των ανοιγμάτων στα ορφανά του ΓΑΠ και του Σημίτη, εκτιμώντας ότι θα βλάψουν την εικόνα του κόμματος, όπως και έγινε...