Μεταθέσεις «ρουσφέτια» στην ΕΛ.ΑΣ.

Θύελλα στην Αστυνομία και στον πολιτικό κόσμο για την εμφανή ψηφοθηρία πριν από τις εκλογές

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η σύγκληση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της Αστυνομίας το ερχόμενο Σάββατο, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στόχος είναι να ικανοποιηθούν ρουσφέτια «ημετέρων», ενώ η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. εξαπολύουν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και ζητούν να ακυρωθεί η συνεδρίαση. 

Οπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η απόφαση σύγκλησης του Συμβουλίου των Μεταθέσεων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας που ορίζει ότι οι μεταθέσεις των αξιωματικών έπρεπε να είχαν γίνει κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Δεν έγιναν όμως λόγω των εκλογών της 26ης Μαΐου και θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό της μετάθεσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. όμως, το συμβούλιο συγκαλείται το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν αφενός την ηγεσία του Σώματος, αφετέρου καθιστούν σαφές ότι θα προσφύγουν εναντίον όποιας απόφασης ληφθεί. Ειδικότερα αναφέρουν: «Δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε συναυτουργοί της παρανομίας και της εξυπηρέτησης των ημετέρων με μια ηγεσία η οποία απέδειξε με τη στάση της, όχι μόνο τώρα αλλά πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ότι μόνο της μέλημα είναι η τακτοποίηση των δικών τους παιδιών και είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων».

«Ακυρώστε αμέσως τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανή, απαράδεκτη και καταδικαστέα, που πλήττει ευθέως την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ υπονομεύει το ηθικό των στελεχών της με την ωμότητα της κομματικής μεροληψίας της ηγεσίας της» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του.

Το ΚΙΝ.ΑΛ.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε: «Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο στην κυβέρνηση! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Συγκαλούν τα δύο συμβούλια μεταθέσεων το προσεχές Σάββατο, λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, για να βολέψουν ημέτερους αστυνομικούς και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Θα τους ζήλευε ακόμη και ο Μαυρογιαλούρος.

Καταδικάζουμε τις νοσηρές και αποδοκιμαστέες από την κοινωνία μεθοδεύσεις και καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ακούσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των αστυνομικών -που αξιώνουν σεβασμό και αναγνώριση της πολύπλευρης και πολύμορφης προσφοράς τους- αλλά και τη φωνή της λογικής, και να ακυρώσει πάραυτα την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων».