Προεκλογικό «τέλος» και στη «ρύθμιση Γεροβασίλη» για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Πάνε στο ΕΤΕΑΕΠ και οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ, παράταση για εργαζομένους σε δήμους μέσω ΟΑΕΔΣτην κατάργηση της «απεργοκτόνας», όπως τη χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ, «ρύθμισης Γεροβασίλη» για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προχώρησε η κυβέρνηση με ακόμη μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού φορέα, «με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου “Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος” καταργήθηκε η απεργοκτόνα τροπολογία Γεροβασίλη για την αξιολόγηση (άρθρο 24Α του ν. 4369/2016)». «Εστω και προεκλογικά», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, «η συντονισμένη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος οδήγησε την κυβέρνηση να καταργήσει τη συγκεκριμένη διάταξη».

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το σύστημα της αξιολόγησης ήδη συμπλήρωσε δύο χρόνια αποτελεσματικής εφαρμογής. Για τον λόγο αυτό και δεδομένου ότι τα στοιχεία των υπαλλήλων πλέον θα ελέγχονται ηλεκτρονικά, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξ. Χαρίτσης προώθησε την κατάργηση των έως σήμερα διαδικασιών. Επίσης χθες με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας παρατάθηκε η προσωρινή απασχόληση στους δήμους, μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, για περίπου τέσσερις μήνες. Η παράταση αφορά περίπου 30.333 εργαζομένους και η απασχόληση θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου αντί της 10ης Ιουνίου, όπως προβλεπόταν.

Στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για τους 17.500 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την επικουρική σύνταξή τους λόγω της εμπλοκής στον Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ). Από τον φορέα έχει σταματήσει η καταβολή συντάξεων εδώ και περίπου δύο χρόνια, αφού η διοίκηση της ΕΤΕ αρνήθηκε να συνεχίσει την επιχορήγησή του.

Ετσι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με την τροπολογία της, αποφάσισε να εντάξει τους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ (το δημόσιο, ενιαίο ταμείο επικουρικών συντάξεων). Από το ΕΤΕΑΕΠ θα λαμβάνουν την επικουρική τους και η ΕΤΕ πλέον θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει 40.000.000 ευρώ τον χρόνο (αντί των πολλαπλάσιων κονδυλίων που θα έπρεπε να αποδίδει) προς το ΕΤΕΑΕΠ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα