Κυρανάκης: «Ζητάμε καθαρή εντολή για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα»

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης μιλά για τον στόχο της αυτοδυναμίας και τις προτεραιότητες της «γαλάζιας» κυβέρνησηςΣυνέντευξη στον 
Θοδωρή Λαπαναΐτη

Mάλλον απίθανη θεωρεί μια συνεργασία της Ν.Δ. με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ο υποψήφιος βουλευτής της στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, λέγοντας ότι στόχος της Nέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. 

Ο κ. Κυρανάκης επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει καθαρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. και υπογραμμίζει ως θετικό γεγονός τη συμπίεση των ακραίων εκφάνσεων της Ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.Οι προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης, όπως τονίζει ο κ. Κυρανάκης, είναι η ψήφιση ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου με δραστικές μειώσεις φόρων, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, η δημιουργία φυλακών τύπου Γ, καθώς και η οριζόντια χρήση ψηφιακών εφαρμογών στη Δημόσια Διοίκηση.

Τι είναι αυτό για το οποίο δεσμεύεστε ότι θα αλλάξει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, αν κερδίσει η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση της χώρας;

Οι τρεις βασικές προτεραιότητες είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η οργάνωση του κράτους. Μέσα στους πρώτους μήνες θα έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο με δραστικές μειώσεις φόρων για την ελληνική οικογένεια και την ελληνική επιχείρηση. Στην ασφάλεια, το πρώτο που θα γίνει είναι η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η εφαρμογή του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ, ώστε να μην παίρνουν άδεια οι τρομοκράτες. 

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση του κράτους, οι διαδικασίες θα γίνουν πιο απλές και γρήγορες με οριζόντια χρήση ψηφιακών εφαρμογών, ώστε να γίνει πιο εύκολη και ανθρώπινη η σχέση πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο. Τόσο σε αυτούς τους τρεις τομείς όσο και στο σύνολο της πολιτικής μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα.

Θέτετε ως στόχο την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, όπως διαμορφώθηκε ο συσχετισμός των δυνάμεων μετά τις τριπλές κάλπες ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών;

Ναι, αυτός είναι ο στόχος μας. Ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων· μία κυβέρνηση ισχυρή και αποτελεσματική.

Εχουμε πει ξεκάθαρα ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε, θα επιδιώξουμε συγκλίσεις. Εχουμε έναν νέο γύρο συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και ζητήματα που αφορούν τον εκλογικό νόμο. Για παράδειγμα, για να αλλάξει ο νόμος και να μπορούν να ψηφίζουν οι Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους χρειάζονται 200 ψήφοι με βάση το Σύνταγμα. 

Θα αναζητήσουμε, λοιπόν, διευρυμένες συγκλίσεις και πλειοψηφίες, και το ίδιο θα κάνουμε και για μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια.

Πώς ερμηνεύετε τη ρήξη της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου; Χωράει στη Ν.Δ. ο κ. Βενιζέλος και, δεύτερον, υπάρχουν περιθώρια μετεκλογικής συνεργασίας της Ν.Δ. με το ΚΙΝ.ΑΛ.;

Το ζήτημα που προέκυψε αφορά αποκλειστικά το Κίνημα Αλλαγής, κι εμείς δεν σχολιάζουμε τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων. Συνεργασίες και συναινέσεις θα αναζητήσουμε με όλα τα κόμματα που θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, εφόσον συμφωνούμε σε κάποιες βασικές αρχές.

Ποια θα είναι η στρατηγική σας απέναντι στον Κυριάκο Βελόπουλο εν όψει των εθνικών εκλογών; Αν μπει στη Βουλή, θα μπορούσε το κόμμα του να είναι κυβερνητικός εταίρος σας;

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορέσαμε να συμπιέσουμε όχι μόνο εμείς ως Νέα Δημοκρατία, αλλά συνολικά το πολιτικό σύστημα τις πιο ακραίες εκφάνσεις του ακροδεξιού νεοναζιστικού λόγου. Αυτό είναι καλό για τη δημοκρατία μας. Το φαινόμενο Βελόπουλου είναι ένα φαινόμενο το οποίο θα το εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε. Θεωρώ μάλλον απίθανη μια συνεργασία με την Ελληνική Λύση, διότι δεν το επιθυμεί κανένα από τα δύο μέρη.

—-

«Το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί»

Υπήρξαν δηλώσεις από τη Μιράντα Ξαφά και τον Γιάννη Στουρνάρα για περικοπές συντάξεων, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί εναντίον σας, εμμένοντας στις κατηγορίες για νεοφιλελεύθερη ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Πώς απαντάτε στον ΣΥΡΙΖΑ και πώς σχολιάζετε τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη και της κυρίας Ξαφά;

Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας το εισόδημα των συνταξιούχων όχι μόνο δεν θα μειωθεί, αλλά θα αυξηθεί με τις μειώσεις φόρων και εισφορών που σκοπεύουμε να κάνουμε, εφόσον οι πολίτες μάς εμπιστευτούν. Γενικότερα, όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο θα υπάρχει περιθώριο να αυξηθούν οι συντάξεις.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι συνταξιούχοι είναι ότι αυτή τη στιγμή δουλεύουν οκτώ άνθρωποι με τον βασικό μισθό για να πληρωθεί μία σύνταξη των 800 ευρώ.

Ο μόνος τρόπος τα Ταμεία να είναι γεμάτα και να αυξηθούν οι συντάξεις είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα