Λουδοβίκειο σύνδρομο

Η άρνηση της παραδοχής της αλήθειας  από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε επίπεδα ύβρεωςΑπό τη
Ζωή Ράπτη*

Η Ρένα Δούρου, η πολιτική και οι επιδόσεις της οποίας αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής και στον α΄ και στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέσα στα πολλά άστοχα που επέλεξε να «διαφημίσει» για τα έργα και τις ημέρες της ήταν ότι εκείνη «διάλεξε» τους πολίτες – δεν τη διάλεξαν εκείνοι!

Αυτή η ιδέα προεκλογικού σποτ, από τη στιγμή που εγκρίθηκε από την κυρία Δούρου και υλοποιήθηκε από το επιτελείο της, φανερώνει μια αλλόκοτη, απολυταρχική, λουδοβίκεια νοοτροπία. Μια υποψήφιος «διαλέγει» τους πολίτες… Ουσιαστικά, η κυρία Δούρου εκδήλωσε μια επιθυμία που δεν είχαν εκφράσει ούτε οι πιο επηρμένοι φεουδάρχες περασμένων αιώνων: να διαλέγουν τον λαό τους!

Κι αυτό το λουδοβίκειο σύνδρομο δεν ήταν ένα κρούσμα, μια χτυπητή εξαίρεση έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα που έπληξε το επιτελείο της κυρίας Δούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως δομημένη πολιτική οντότητα, πάσχει συνολικά από αυτό. Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό μετά την πρώτη εκλογική ψυχρολουσία της προηγουμένης εβδομάδας, πραγματεύτηκε τη δημιουργία ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που πολέμησε την κυβέρνηση και στο τέλος απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα στους ψηφοφόρους «αν είχαν συνειδητοποιήσει πως αυτό το μέτωπο οδηγεί τη Ν.Δ. σε πρώτο κόμμα» και «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν, και αν αυτό ήθελαν…». Με λίγα λόγια, ένας υπουργός, που εκ θέσεως και εκ πείρας οφείλει να αφουγκράζεται τον λαό μας, αντί να ζητήσει συγγνώμη για λάθη και παραλείψεις που έβλαψαν το κοινωνικό σώμα, κουνά το δάχτυλο στους εκλογείς και -ούτε λίγο ούτε πολύ- τους κατηγορεί για νηπιώδη συμπεριφορά, τους μέμφεται ότι δεν αντελήφθησαν πού «οδήγησαν τα πράγματα» οι επιλογές τους!

Ακόμα μια επίδειξη αυτοαναφορικότητας της εξουσίας και προσβλητικής προς τους Ελληνες συμπεριφοράς σημειώθηκε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο για τις εθνικές εκλογές ότι «θα είναι μια μάχη δύο κόσμων, που δεν σταματά. Η μάχη των λίγων, της ελίτ, των εχόντων οικονομική και κοινωνική εξουσία, με τη δημοκρατία, τη συντριπτική πλειοψηφία του 99%, με τη δική του πολυχρωμία και σύνθεση, τους κανονικούς ανθρώπους».

Η οφθαλμοφανής λαϊκή πλειοψηφία των Ελλήνων, που αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ και ενέκρινε τις λύσεις που προτείνει η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά ζητήματα, είναι για τον κ. Βίτσα… λίγοι και μη κανονικοί άνθρωποι! Η άρνηση παραδοχής της αλήθειας έχει φτάσει σε επίπεδα ύβρεως.

Οι πολλοί στα μάτια των στελεχών του κ. Τσίπρα είναι λίγοι και οι λίγοι πολλοί. Ετσι εξηγείται και το γεγονός της υποτίμησης από την κυβέρνηση του αριθμού, της ποιότητας και των προθέσεων των εκατομμυρίων Ελλήνων που πήραν μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.
Δεν πειράζει. Ακόμα και οι αρνητές της αλήθειας θα υποχρεωθούν να την παραδεχτούν. Η 7η Ιουλίου δεν απέχει πολύ…

*Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας της Β΄ Αθηνών

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα