Μαξίμου: Αγωνία για τη στάση Παυλόπουλου στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος

Προβληματισμός επικρατεί στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου για τη στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος…… σε ό,τι αφορά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Παρά τις δημόσιες διακηρύξεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως ο κύριος Παυλόπουλος θα υπογράψει τελικά το διάταγμα όταν έρθει η ώρα, η ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο είναι έκδηλη, πολύ περισσότερο όταν από το περιβάλλον του ΠτΔ έχει διαμηνυθεί ότι καμία υπογραφή δεν προβλέπεται πριν από την 30ή Ιουνίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (φωτό) έπλεξε το εγκώμιο του ΠτΔ και τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να λειτουργεί εκβιαστικά προς τον Πρόεδρο.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η κεφαλή της εκτελεστικής εξουσίας και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να τον εμπλέκει σε πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, πολλώ δε µάλλον στους σχεδιασμούς ενός προεκλογικού αγώνα» είπε και συμπλήρωσε: «Πέραν του θεσμικού του ρόλου, όμως, είναι ένας άνθρωπος µε συνεπή πολιτική διαδρομή, µε εγνωσμένο ήθος και απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και στους θεσμούς. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί µε βάση τις απολύτως προσδιορισμένες από το Σύνταγμα ενέργειες, και φυσικά το υψηλότατο αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης που τον διακατέχει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα