Ο όμιλος Μαρινάκη πολεμά τις κυρώσεις για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας εφημερίδων! Γιατί άραγε;

Κείμενο-πρόκληση από το συγκρότημα Μαρινάκη κατά της θωράκισης της νομιμότητας!Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί! Αυτή τη σοφή λαϊκή παροιμία φαίνεται να αγνοούν στο συγκρότημα Μαρινάκη και με απροκάλυπτο τρόπο πολεμούν τη θέσπιση κανόνων και αυστηρού πλαισίου για την ομαλή διακίνηση του Τύπου. Με ακατανόητο ζήλο (και αρκετή δόση φοβίας) το εκτελεστικό όργανο του στενού πυρήνα των συνεργατών του υπόδικου εφοπλιστή, η ιστοσελίδα in.gr, σπεύδει να καταγγείλει την πρόσφατη τροπολογία που ορίζει ποινές φυλάκισης σε όσους παρεμποδίσουν τη διανομή των εφημερίδων. Για ποιον λόγο, άραγε, αντιδρά ο όμιλος Μαρινάκη στη θωράκιση της νομιμότητας; Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι είναι ανάμεσα στους μετόχους του μοναδικού πρακτορείου διανομής Τύπου Αργος. Ομως ίσως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα… 

Στο προκλητικό κείμενο που ανέβασε στο in.gr ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, γνωστός και με τα παρατσούκλια «πιστόλι» ή «αριστερό εξτρέμ» του κ. Μαρινάκη, υποστηρίζει ότι η τροπολογία ψηφίστηκε ως δώρο στον Κώστα Βαξεβάνη που διαμαρτύρεται για τις κυκλοφορίες της εφημερίδας του, παρότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα! Κάνει λόγο για «ψεκασμένες κατηγορίες», περιγράφει με ειδυλλιακό τρόπο τη διακίνηση των εφημερίδων και προσπαθεί να απαξιώσει τη νομοθετική ρύθμιση λέγοντας ότι στηρίζεται σε «φανταστικές συνωμοσίες». 

Χρησιμοποιεί μάλιστα το γελοιοδέστατο επιχείρημα ότι το πρακτορείο διανομής έχει κέρδος αν πουλά περισσότερες εφημερίδες, άρα δεν έχει κανέναν λόγο να σαμποτάρει ορισμένες εξ αυτών. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό ότι κάποιοι μπορεί να έχουν συμφέρον να προωθούν με το αζημίωτο συγκεκριμένα συμφέροντα… Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα!

Βεβαίως ο κ. Χαραλαμπόπουλος ψεύδεται ασύστολα! Η διανομή του Τύπου γίνεται πλέον μονοπωλιακά, γεγονός που de facto την καθιστά προβληματική. Επίσης παραλείπει να αναφέρει ότι πολλές μεγάλες εφημερίδες ζήτησαν εδώ και καιρό να μη δημοσιεύονται οι κυκλοφορίες τους επειδή τις αμφισβητούν (ο δικός μας όμιλος Εστία Επενδυτική αλλά και άλλοι, όπως «Καθημερινή», «Real», «Φιλελεύθερος», «Documento» κ.λπ.). Και τέλος -το σπουδαιότερο όλων- κρύβει σκόπιμα τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που κατηγορηματικά διαπίστωσε παρατυπίες και προσπάθεια παρακώλυσης στη διανομή εφημερίδων.

Πολύ άγχος

Ο κ. Μαρινάκης λοιπόν και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι οι επίσημες αποφάσεις των αρμόδιων ανεξάρτητων Αρχών της χώρας είναι «ψεκασμένες κατηγορίες». Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται (και σε αυτό το θέμα) την τήρηση των νόμων. Ωστόσο ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο αντιδρούν στον καθορισμό ποινών προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Γιατί τέτοιο άγχος; Ενας αθώος τι πρόβλημα μπορεί να έχει με την απειλή φυλάκισης που αφορά -όχι τον ίδιο αλλά- τους ενόχους; Πραγματικό μυστήριο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα