Αποχή των ΑΝ.ΕΛ. με «άνοιγμα» σε Κυριάκο

Το κόμμα του δεν κατεβαίνει στις εκλογές και ο Καμμένος ευχήθηκε η Ν.Δ. να φέρει «πολιτική αλλαγή»

Tην απόφαση να μη συμμετάσχουν οι Ανεξάρτητοι Eλληνες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έλαβε ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, που συνεδρίασε χθες, με τον Πάνο Καμμένο μάλιστα όχι μόνο να αναγγέλλει την απόφαση των ΑΝ.ΕΛ., αλλά να αναγνωρίζει τη νέα πολιτική πραγματικότητα που επέφεραν οι ευρωεκλογές, δείχνοντας ότι η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εν αναμονή κυβέρνηση και πρωθυπουργός, αντίστοιχα. «Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην ελληνική πολιτική. Ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του. Εχει ψηφίσει για πολιτική αλλαγή. Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, και ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της συνεδρίασης. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Αμυνας ανέφερε με νόημα ότι «πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, και το ανέδειξα πριν από τις εκλογές».

Εξηγήσεις

Ο κ. Καμμένος, εξηγώντας την απόφαση των ΑΝ.ΕΛ. να μη μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές, υπογράμμισε ότι «ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού» και δήλωσε ότι θεωρεί καθήκον του να δημιουργηθούν σταθερότητα και ένα μέλλον ευημερίας για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι που έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι παραμένει ενεργός πολιτικά και τόνισε ότι ύστερα από 27 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας τη δεδομένη στιγμή είναι «περισσότερο χρήσιμος εκτός Κοινοβουλίου», καταλήγοντας ότι θα εργαστεί για την ενότητα «με άλλες πατριωτικές δυνάμεις». Ερωτηματικό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. όσον αφορά το αν θα επιλέξουν να πολιτευτούν στα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον ο κ. Καμμένος θα έχει όλον τον χρόνο να κάνει την αυτοκριτική του και να καταλάβει τα σοβαρά λάθη στα οποία υπέπεσε.