Μιλούν για νίκη επειδή τρέμουν τη (βαριά) ήττα!

Επικοινωνιακά κόλπα στην ΚουμουνδούρουΜε βασικό ζητούμενο να μην κατρακυλήσει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, στο κυβερνών κόμμα επιχειρούν ουσιαστικά να κάνουν διαχείριση της βαριάς ήττας που υπέστησαν στις ευρωεκλογές, φοβούμενοι τα χειρότερα, δεδομένου ότι η παράσταση νίκης της Ν.Δ. είναι συντριπτική. 

Προς αυτή την κατεύθυνση άπαντες διακηρύσσουν δημόσια ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει και πως είναι εφικτή η ανατροπή, χωρίς βέβαια οι ίδιοι να πιστεύουν σοβαρά πως μπορεί να γίνει μια τέτοια έκπληξη, που θα συνιστούσε, άλλωστε, κάτι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά παγκοσμίως. Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μηδενίσει τα κοντέρ εν όψει των εκλογών εξέφρασε και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος φημίζεται για τη ρεαλιστική προσέγγιση των πολιτικών εξελίξεων, κινούμενος σε αυτή τη λογική υπό τον κίνδυνο να καταγραφεί νέα μεγάλη αποσυσπείρωση.

Σκουρλέτης

Oπως και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτη επιλογή, έσπευσε στη συνέχεια να διευκρινίσει ότι την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα του χώρου της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, δεδομένου ότι στη γηραιά ήπειρο η Αριστερά έχει πάρει παντού την κάτω βόλτα και, όπως πάει, τείνει να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη πολλών χωρών σε λίγα χρόνια. 

«Παρότι θα είναι μια δύσκολη μάχη, πιστεύω ότι μπορούμε να την κερδίσουμε, γιατί οι πολίτες διαθέτουν και κρίση και μνήμη» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στη χάραξη της προεκλογικής εκστρατείας και είναι ένας εκ των δημιουργών του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιάννη Δραγασάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα