Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες!

Σήμερα πάει στον Πρόεδρο ο Τσίπρας, ενώ ετοιμάζει ήδη πακέτο υποσχέσεων με 500.000 (!) νέες θέσεις εργασίαςΜε τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να του ζητήσει επισήμως την προκήρυξη εκλογών στις 7 Ιουλίου αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση. 

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έχει αποφασίσει να παίξει τα ρέστα του μέχρι την κάλπη, κάτι που θα αποτυπωθεί απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα είναι πλούσιο σε παροχές και υποσχέσεις. Τουλάχιστον στα λόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται «υποσχετική» για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020, καθώς και για 500.000 νέες θέσεις εργασίας και πολλά ακόμα «πυροτεχνήματα» απελπισίας. Φυσικά, το ζητούμενο είναι ποιος πιστεύει πλέον τους συριζαίους…

Επίσης, θα προαναγγείλει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών, δικαιότερη φορολογία, αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια. Μιλώντας για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης. «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ποιος και πώς θα κυβερνήσει τη χώρα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και ο ελληνικός λαός οφείλει να επιλέξει αν θα δώσει χώρο σε μια προσπάθεια η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα για να επιστρέψουμε σε πολιτικές Μνημονίων και σκληρής λιτότητας ή αν θα κάνουμε το βήμα μπροστά». 

Οσον αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ολοκληρωθεί κατά 80%, αλλά μένουν ανοιχτά τα ψηφοδέλτια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κλειδωμένη θεωρείται η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί και η Εφη Αχτσιόγλου, πιθανόν και στην πρώτη θέση, εάν αποφασιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα να είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική περίοδο. Για την τρίτη θέση ακούγεται το όνομα του Ευάγγελου Αποστολάκη, για τον οποίο, όμως, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις πολλά υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Κουμουνδούρου που θα επιθυμούσαν να τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο, από τον χώρο της Αριστεράς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα