Athens Pride: Οι ξεβράκωτοι βεβήλωσαν ακόμη και τη σημαία!

Εικόνες αθλιότητας και αίσθηση απόλυτης ηθικής και πνευματικής κατάπτωσης στο φεστιβάλ των γκέι στο κέντρο της Αθήνας 
Θεσσαλονίκη: Και Straight πορεία στις 22 ΙουνίουΕικόνες αθλιότητας και ντροπής, καθώς και αίσθηση απόλυτης ηθικής και πνευματικής κατάπτωσης, την οποία οι ψευτοκουλτουριάρηδες κάθε ιδεολογικής απόχρωσης και αντίληψης βαφτίζουν «προοδευτισμό», απέπνεε η γιορτή των γκέι -οι διοργανωτές της τη βαφτίζουν «γιορτή υπερηφάνειας»-, που στήθηκε ακόμα μία χρονιά με επίκεντρο το πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, την πλατεία Συντάγματος. 

Με προκλητικό τρόπο, οι οργανώσεις των γκέι επιχείρησαν να μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε σκηνικό για το παρακμιακό τους φεστιβάλ. Από το πρωί του Σαββάτου η πλατεία Συντάγματος είχε γεμίσει με λογής λογής περίπτερα που διαφήμιζαν το φεστιβάλ των γκέι, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν εκκωφαντική μουσική.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία, που πλαισιώθηκε από ήχους τυμπάνων και άρματα. Παρακμιακό αποκορύφωμα της παρέλασης ήταν η προσβλητική πράξη ενός νεαρού, ο οποίος περπατούσε γυμνός στους δρόμους τυλιγμένος με την ελληνική σημαία! Εκτός από τη βεβήλωση του ιερού συμβόλου, με το οποίο κάλυπτε τη γύμνια του, ο νεαρός επιχείρησε να βεβηλώσει και τον Αγνωστο Στρατιώτη, γονατίζοντας μπροστά στο μνημείο, δήθεν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού. 

Για ακόμα μία χρονιά γραφικοί τύποι που διατυμπανίζουν απελπισμένα παντού τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ομοφυλοφιλία τους, σαν να προσπαθούν να αυτοεπιβεβαιωθούν, έστησαν το Athens Pride στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι διεθνώς το σύμβολο του φεστιβάλ των γκέι. 

Εκατοντάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες (γκέι, λεσβίες, τρανσέξουαλ, μπάι, στρέιτ), κρατώντας σημαίες και πολύχρωμα μπαλόνια, ενώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά των διακρίσεων και τον προκαταλήψεων.

Ημίγυμνοι

Ηταν μια εκδήλωση με κάθε… καρυδιάς καρύδι να διαφημίζει τη διαφορετικότητά του και με ημίγυμνους διαδηλωτές, οι οποίοι φωτογραφίζονταν με φόντο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Για ακόμα μία χρονιά, με εντολή του Νίκου Βούτση, μια μικρή γωνιά του κτιρίου της Βουλής φωταγωγήθηκε στα χρώματα της γιορτής των γκέι. Με τη συμβολική αυτή κίνηση -να προβληθεί, δηλαδή, το λογότυπο του Athens Pride σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της-, η Βουλή θέλησε να εκπέμψει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημειώνεται πως φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn (μια σειρά από βίαιες διαδηλώσεις από μέλη της γκέι κοινότητας εναντίον της αστυνομίας, που έγινε στο Μανχάταν) και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride.

—-

Πλήθος πολιτικών στην παρακμιακή «γιορτή»

Αρκετοί ήταν οι πολιτικοί που έδωσαν το Σάββατο το «παρών» στο Athens Pride. Μεταξύ άλλων, ο υπ. Επικρατείας Χ. Βερναρδάκης, ο υπ. Τουρισμού Θ. Θεοχαρόπουλος, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, ο Παύλος Γερουλάνος, ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Γιώργος Σταμάτης και οι υποψήφιες για τις εθνικές εκλογές του κόμματος στην Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου.

Χαιρετισμό πριν από την έναρξη της παρέλασης απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, ένα ιστορικό έτος για τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας». Τη στήριξή της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο για τους ΛΟΑΤΚΙ του Κινήματος Αλλαγής στο Σύνταγμα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην έδωσε το «παρών», ωστόσο αναφέρθηκε στο Athens Pride στο twitter το απόγευμα του Σαββάτου: «Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτόν τον δρόμο έχουμε επιλέξει» έγραψε.

—-

Θεσσαλονίκη: Και Straight πορεία στις 22 Ιουνίου

Την πραγματοποίηση του 1ου Straight Pride Parade Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν διαδικτυακά οι «Ελληνες Μακεδόνες» για τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου, δηλαδή την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η «πολύχρωμη» πορεία του 8ου Thessaloniki Pride. Ωστόσο, δεν αναφέρεται ο τόπος διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες από πλευράς των διοργανωτών. «Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια. Θέλουμε λύσεις για το δημογραφικό, την υπογεννητικότητα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια. Στηρίζουμε επίσης τις παραδόσεις, τις διαχρονικές αξίες και το κλασικό πρότυπο της οικογένειας.

Περισσότερα θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών» αναφέρεται στο σχόλιο που αναρτήθηκε στη σελίδα των «Eλλήνων Μακεδόνων» στο facebook. Σημειωτέον ότι η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το σχήμα «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης», που έχει επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση, ενώ είναι ένας από τους τρεις συνδυασμούς τους οποίους απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και εκ τούτου δεν κατήλθαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Η ανακοίνωση της πραγματοποίησης του 1ου Straight Pride Parade Θεσσαλονίκης την ίδια ημέρα που θα γίνει το 8ο Thessaloniki Pride απασχολεί και τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες για παν ενδεχόμενο αναμένεται να σχεδιάσουν μέτρα για να μη διασταυρωθούν οι δύο πορείες στους δρόμους της πόλης.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα