1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας: Μήνυμα ελπίδας για περισσότερες γεννήσεις

Ομιλητής στη διημερίδα και ο Φιλαδελφείας και Ν. Ιωνίας ΓαβριήλΕνα ηχηρό μήνυμα ελπίδας για περισσότερες γεννήσεις στη χώρα μας έστειλε το Σαββατοκύριακο το 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον χώρο του Ζαππείου. Σημαντικοί επιστήμονες καθώς και πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας, ενώ η πιο πρωτότυπη στιγμή του διημέρου ήταν η Παρέλαση Γονιμότητας, στην οποία συμμετείχαν ζευγάρια και παιδιά. 

Οι εργασίες του συνεδρίου αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις επιστημονικές εξελίξεις, την πολιτική, τη θρησκευτική και την κοινωνική διάσταση του ζητήματος της υπογεννητικότητας. Ελληνες και διεθνείς εμπειρογνώμονες αναφέρθηκαν σε όλο το φάσμα του θέματος, από το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου μέχρι τη σχέση της γονιμότητας με τη μακροζωία. Επίσης, συζητήθηκαν το διεθνές νομικό πλαίσιο και η ελληνική νομοθεσία, που είναι η ευνοϊκότερη στην Ευρώπη για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, καθώς και τα θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα που εγείρονται από το διεθνές φαινόμενο της υπογεννητικότητας, με τη συμμετοχή στο πάνελ και του καρδινάλιου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Raymond Leo Burke. 

Σημειώνεται πως στη διημερίδα συμμετείχε με ομιλία του και συζήτηση με τους ειδικούς επιστήμονες και ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. 

Ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας είναι το θέμα της γονιμότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, της ΕΛΙΤΟΥΡ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. «Εχω υποσχεθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα γίνει πρωτίστως περιφέρεια φιλική προς την οικογένεια, με μια δέσμη μέτρων που θα ενισχύουν τη γονιμότητα. Με τον στόχο των περισσότερων από δύο παιδιών, λοιπόν, ανά οικογένεια, σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της τεκνοποιίας» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, μαιευτήρας, ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση Κωνσταντίνος Πάντος αναφέρθηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, που είναι η ιατρική ειδικότητα της χώρας που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού τουρισμού υγείας. 

Αναφερόμενος στον τουρισμό γονιμότητας, ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και της ΕΛΙΤΟΥΡ Πέτρος Μαμαλάκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σύμπραξη των φορέων για την προσέλκυση των ασθενών, δηλαδή η συνεργασία μεταξύ νοσοκομείων, ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιριών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα