Κορυδαλλός: Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς κρατουμένους

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε αλλοδαπούς κρατουμένους, με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.Η συμπλοκή ξέσπασε στη β΄ πτέρυγα, όταν Αραβες και Γεωργιανοί κρατούμενοι συγκρούστηκαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Από τα αυτοσχέδια μαχαίρια που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι τραυματίστηκαν τρία άτομα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών, όμως, επειδή η κατάσταση των δύο εκ των τραυματιών κρίθηκε σοβαρή, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τούς παρέλαβαν για να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία εκτός φυλακών. Από την αρχή την κατάσταση ήλεγξαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Υπό τον φόβο ενδεχόμενης απόπειρας απόδρασης, η Αστυνομία ενίσχυσε τις περιπολίες εκτός των φυλακών, αλλά δεν της ζητήθηκε να επέμβει.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, το επεισόδιο ήταν περιορισμένης έκτασης. Από τους τρεις κρατουμένους που τραυματίστηκαν, οι δύο ήταν ελαφριά τραυματισμένοι. Με την παρέμβαση των υπαλλήλων η τάξη έχει αποκατασταθεί πλήρως, ενώ γίνεται έρευνα στους χώρους κράτησης.

Την ίδια στιγμή, μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός 44χρονου άνδρα στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας. Ο 44χρονος έφτασε ετοιμοθάνατος στο Νοσοκομείο Ρίου, ενώ τα σημάδια στο σώμα του μαρτυρούσαν άγριο ξυλοδαρμό. Ομως, όπως δήλωσε στο thebest.gr η εισαγγελέας και επόπτρια των φυλακών Χριστιάνα Φραγκιά, ο 44χρονος δεν ξυλοκοπήθηκε από κανέναν, καθώς κρατείτο σε συνθήκες απομόνωσης και ο συγκεκριμένος χώρος καταγράφεται από κάμερα, η οποία δεν έδειξε τίποτα. Η ίδια, απαντώντας στο ερώτημα για τις μελανιές στο σώμα του, τις απέδωσε στο ότι είχαν αρχίσει τα πτωματικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, φως στα αίτια θανάτου του 44χρονου θα ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα