Μίκης: «Φέρτε πίσω στην Ελλάδα τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς»

Το δικό του μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα για τα τραγούδια του…… που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο: «Δεν θεωρώ τη συναυλία σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα, αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: στην ενότητα των Ελλήνων. Απορώ, ειλικρινά, πώς υπάρχουν ακόμα Ελληνες που δεν έχουν κατανοήσει ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Ελληνες ήταν ενωμένοι. Ενωθείτε! Βάλτε την αμαξοστοιχία “Ελλάς” πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθήστε τον λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με τη λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό» τονίζει ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης.

Και συμπληρώνει: «Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς. Αυτό είναι το μήνυμα που με έκανε να δεχτώ να ξανασηκωθώ από το βάρος των αμέτρητων χρόνων, που μάταια θέλουν να με γονατίσουν. Μόνο και μόνο για να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις να μπορέσει η συναυλία αυτή να βροντοφωνάξει με βεβαιότητα: “Είσαι Eλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!”».

Την εκδήλωση της 24ης Ιουνίου θα παρουσιάσουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα