Οργή βουλευτών για το «φλερτ» με Ταχιάο

Αντιδράσεις για την πιθανή συμμετοχή του στις εκλογές

Μπέρδεμα έχει προκαλέσει στην Α' Θεσσαλονίκης για τη Ν.Δ. η έντονη φημολογία για τη συμμετοχή του υποψήφιου -και αποτυχόντα- δημάρχου Νίκου Ταχιάου (φωτό) στη λίστα του κόμματος, με τους ήδη υπάρχοντες βουλευτές αλλά και πολιτευτές να έχουν κάθε λόγο να υποστηρίζουν ότι «αυτό θα είναι λάθος».

Τι συμβαίνει όμως; «Γαλάζιοι» βουλευτές, αλλά και αυτοί που ήθελαν να κατεβούν με τη Ν.Δ. «πήραν γραμμή» να υποστηρίξουν τον Ταχιάο για να εκλεγεί δήμαρχος, αφού ήταν επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ετρεξαν, μίλησαν με τους ψηφοφόρους τους και διαπίστωσαν ότι ήταν διασπασμένοι μεταξύ Ταχιάου, Ορφανού και Ζέρβα! «Οι εκλογές είναι δημοτικές. Αυτό που θέλουμε θα ψηφίσουμε. Είναι φίλος μας ο Ορφανός ή ο Ζέρβας» έλεγαν στους βουλευτές και τους πολιτευτές που υποστήριζαν Ταχιάο.

Τώρα, όμως, μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε ότι μπορεί να είναι και υποψήφιος βουλευτής, αρχίζουν οι γκρίνιες από όσους έτρεξαν για τον Ταχιάο στις δημοτικές εκλογές! Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και παράσταση των βουλευτών και πολιτευτών με τη Ν.Δ. στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ταχιάος με ανάρτησή του στα social media πήρε θέση για την πιθανή υποψηφιότητά του, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν θέλει να μπει στο ψηφοδέλτιο ή όχι. Εγραψε μεταξύ άλλων: «Τέτοια συζήτηση, περί υποψηφιότητας στις εθνικές εκλογές, με τον Μητσοτάκη δεν έγινε προχθές, μολονότι ήταν σαφές ότι δεν με βλέπει εκτός πεδιάς γενικώς. Ούτε αυτός μου το πρότεινε, ούτε ο ίδιος ζήτησα κάτι. Σε ό,τι με αφορά, είμαι εξαιρετικά αμφίθυμος για το μέλλον. Από τη μία νιώθω ότι ο ασύμμετρος πόλεμος που δέχθηκα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος, από την άλλη δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι μπορώ να τον ξαναζήσω, έστω και με άλλες εκδοχές. Δεν φοβάμαι τις πολιτικές πτυχές του, άλλωστε ακριβώς τον ίδιο υφίσταται ο Μητσοτάκης. Με ανησυχούν οι προσωπικές πλευρές του και περισσότερο από εμένα θορυβούν την οικογένειά μου.

Δεν σας κρύβω πως ήρθε μια μέρα που η γυναίκα μου μού είπε  “βρες τρόπο να λήξεις το θέμα με τον ΠΑΟΚ, δεν θέλω η ίδια και κυρίως το παιδί μας να προχωράμε με την πλάτη στον τοίχο”. Και η αλήθεια είναι πως κι εγώ είχα φοβηθεί μήπως έχω την περυσινή τύχη του Μπουτάρη, εξαιτίας αυτού του χορηγούμενου εμέσματος fake news, αντισημιτισμού και hate speech που συνόδευσε την υποψηφιότητά μου».

----

Η γαλάζια λίστα στην Α' Θεσσαλονίκης και οι «μονομάχοι»!

Μεγάλη αναμένεται να είναι η μάχη για τη λίστα της Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκης. Τις 20 «γαλάζιες» θέσεις θα διεκδικήσουν 12 άνδρες και οκτώ γυναίκες.

Ηδη φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» οι 16 θέσεις της λίστας: οι τέσσερις βουλευτές της Θεσσαλονίκης Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη, ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και η Βίκυ Νάκου, που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές της χρονιάς. Σίγουρες θεωρούνται, ακόμη, οι υποψηφιότητες του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Στράτου Σιμόπουλου, της δικηγόρου και πολιτεύτριας Αννας Ευθυμίου, του δικηγόρου Δημήτρη Κούβελα, των δημοσιογράφων Σύνθιας Σάπικα και Δημήτρη Βενιέρη, της δικηγόρου Αφροδίτης Λατινοπούλου, της πανεπιστημιακού που προέρχεται από το Ποτάμι Νιόβης Παυλίδου και τριών υποψηφίων από το Μητρώο Στελεχών: του καρδιολόγου Διαμαντή Γκολιδάκη, του οικονομολόγου Γιάννη Παπαγεωργίου και του δικηγόρου Νίκου Καραγιαννακίδη.

Για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις τον πρώτο λόγο έχουν ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης, ο οικονομολόγος Δημήτρης Πανοζάχος και η πολιτεύτρια Αντζελα Φίλου.