Πρόταση… Μπαρουφάκη για στοπ στις εξορύξεις!

«Παραλήρημα» στα social mediaΤην αντίθεσή του με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων εξέφρασε ο Γιάνης… Μπαρουφάκης, ο οποίος το παίζει τώρα δήθεν οικολόγος, λέγοντας ότι «οι υδρογονάνθρακες πρέπει να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης». 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που το πρώτο μισό του 2015 με την αριστερή «διαπραγμάτευση» έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, σήμερα όχι μόνο έχει άποψη επί παντός επιστητού, αλλά προβαίνει σε ακρότητες για να περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι, φτάνοντας στο σημείο να ταχθεί κατά των υδρογονανθράκων, πιθανότατα για να προσελκύσει ψήφους από τους Οικολόγους. Σε μια παραληρηματική ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «τιμή μας το μένος των εκπροσώπων της ολιγαρχίας που τρέχουν τα σάλια τους με την ιδέα των εξορύξεων».

«Εξηγήσεις»

Προς τι το ξαφνικό πάθος του «μοιραίου» Γιάνη κατά της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων; Διότι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, αφενός δεν χρειάζονται από οικονομικής πλευράς, αφού ήδη οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας είναι φθηνότερες και, αφετέρου, αν η χώρα αποφασίσει να αξιοποιήσει κάποια κοιτάσματα, «θα δοθεί χρυσή ευκαιρία στους λομπίστες να βρουν φόρμουλα διατήρησης για αλλά 50 χρόνια της εξορυκτικής πρακτικής/λογικής που προωθούν οι εφτά αδελφές (καρτέλ πετρελαίου)». Αυτές είναι οι απόψεις του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη, που επέστρεψε στα πολιτικά πράγματα δήθεν για να μας σώσει…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα