Μετατάξεις υπαλλήλων και μέσα στο Μαξίμου

Πέντε ημέρες μετά τις ευρωεκλογές

Πέντε μόλις ημέρες μετά την ευρωκάλπη και τη συντριπτική για την κυβέρνηση ήττα μετατάχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, τέσσερις μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επί της ουσίας θα εργαστούν για τον... επόμενο πρωθυπουργό. 

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι προκλητικές μετατάξεις στη Βουλή, τις απαράδεκτες δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά και την «ηχηρή» παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων, αποδεικνύεται ότι και ο ίδιος είναι ένοχος για μετατάξεις φίλων και γνωστών, καθώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας το ΦΕΚ με ημερομηνία 31 Μαΐου, στο οποίο αναφέρεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού μετατάσσονται τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Ποιοι είναι

Αυτοί είναι ο Λουκάς Αδαμόπουλος, υπάλληλος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και μέλος της ομάδας του 2015 για την παρακολούθηση και την επίβλεψη της εφαρμογής του Μνημονίου και της τήρησης των συμφωνηθέντων, η Παγώνα Νέρη, που φημολογείται ότι ήταν μέλος της «παρέας της Αίγινας», η καθηγήτρια Φυσικής Μαρία Χούπη και ο εφοριακός Μενέλαος Χαραλαμπίδης.

Τίθεται, βέβαια, ευλόγως το ερώτημα για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός προχώρησε στις παραπάνω μετατάξεις, από τη στιγμή που είχε ήδη προαναγγείλει πρόωρες εκλογές και γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει η Ν.Δ. την εξουσία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επομένως, να «φορτωθεί» τους δικούς του υπαλλήλους.

Ολα αυτά γίνονται στη σκιά των αποκαλύψεων για τις μαζικές προσλήψεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, με την αρμόδια υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ωστόσο, να επικαλείται τον κανόνα «1:1» και να ισχυρίζεται ότι όλες οι προσλήψεις που καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ.