Ρουσφέτι στο παρά πέντε με 107 μετατάξεις από τον Γαβρόγλου

Τα προεκλογικά ρουσφέτια, τις καλές εποχές των αθρόων προσλήψεων και της βέβαιης αποκατάστασης στο Δημόσιο, ήταν υποσχέσεις για διορισμούς. Σήμερα αρκεί ακόμα και μια μετάταξη, για παράδειγμα από τη σχολική αίθουσα, με ό,τι σημαίνει σε φόρτο εργασίας, σε μια θέση διοικητικού υπαλλήλου στη φιλόξενη θαλπωρή της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής πριν από τις εκλογές έκανε ο Κώστας Γαβρόγλου, που «θυμήθηκε» μετατάξεις που εκκρεμούσαν από το 2013 και τις έκανε λίγο προτού διαλυθεί η Βουλή, μεταφέροντας 107 εκπαιδευτικούς σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων. Μάλιστα, ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθούσε με παραληρηματικό τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποδώσει την πελατειακή εξυπηρέτηση σε fake news.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τις οποίες έγιναν πράξη 70 μετατάξεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων, και ακόμα 37 μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των ΑΕΙ. Ουσιαστικά 107 άτομα που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν ως διδακτικό και εργαστηριακό προσωπικό και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης «τακτοποιήθηκαν» με διαδικασίες εξπρές σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων.

«Και το υπουργείο Παιδείας μπήκε στον χορό των μαζικών τακτοποιήσεων “ημετέρων”, ακολουθώντας το κυβερνητικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών» σχολίασε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως. Ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε κάνοντας λόγο για fake news. Μάλιστα, αποκάλυψε σε μια εκτενή ανακοίνωση, που ανέδυε εκνευρισμό, ότι οι μετατάξεις που έγιναν εκκρεμούσαν από το 2013 και απλώς η κυβέρνηση μπόρεσε κατά τύχη να τις κάνει μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Στη συνέχεια της παραληρηματικής ανακοίνωσης το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει πανηγυρικά το ρουσφέτι, αναφέροντας επί λέξει: «Οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του υπουργείου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα