Ο Ρουπακιώτης θα στήσει τις κάλπες

Ανέλαβε υπηρεσιακός υπ. Εσωτερικών. «Ντόμινο» αλλαγών στο Μαξίμου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑΤο κρίσιμο πόστο του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, αντικαθιστώντας τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θητεία του κ. Ρουπακιώτη θα διαρκέσει έως τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η αντικατάσταση του κ. Χαρίτση γίνεται σύμφωνα με την πολιτική κοινοβουλευτική παράδοση, διότι το ΥΠΕΣ είναι το υπουργείο το οποίο είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εκλογών και, συνεπώς, προκρίνεται η αντικατάσταση του υπουργού από πρόσωπο που δεν ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα. 

Ο κ. Χαρίτσης παραμένει υπεύθυνος για το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο ανακοινώθηκε στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, και φυσικά μέλος της ομάδας του «πρωινού καφέ» στο Μαξίμου. 

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην τρικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Παραιτήθηκε από υπουργός, όταν η ΔΗΜ.ΑΡ. αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω της ΕΡΤ. 

Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος θα δώσει τη μάχη των εκλογών στην Α’ Αθήνας. Η Εφη Αχτσιόγλου αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου στον ΣΥΡΙΖΑ και τίθεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με δεύτερο τον Πάνο Σκουρλέτη και τρίτο τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και το όνομα του στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Χατζησωκράτη. Αγνωστο παραμένει ακόμα ποιος θα αντικαταστήσει την κυρία Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα