Ο διασυρμός της Δικαιοσύνης

Ολοι οι θεσμοί δεν υπάρχουν για τον… εαυτό τους. Λειτουργούν για τους πολίτες και λογοδοτούν σε αυτούς με τους γνωστούς, νόμιμα καθορισμένους τρόπους. Η θεία δικαιοσύνη ίσταται υπεράνω όλων και βρίσκεται εκτός της ανθρώπινης κρίσεως. Ομως, η ανθρώπινη Δικαιοσύνη, αυτή που αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και συνιστά πυλώνα λειτουργίας του κράτους, είναι ένας από αυτούς τους θεσμούς που δίνουν λόγο στους ανθρώπους.

Τελευταία, αυτός ο θεσμός δέχεται αρκετά σφοδρά πλήγματα, που μειώνουν το κύρος του στα μάτια των πολιτών. Μία από τις υποθέσεις που έχουν εκθέσει συνολικά τη Δικαιοσύνη είναι του σκανδάλου της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis και οι επιεικώς «παράξενοι» χειρισμοί της υπόθεσης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος για τρεις μήνες και έως τον περασμένο Ιανουάριο είχε διατελέσει εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η εφημερίδα μας έγραψε χθες σε ρεπορτάζ της ότι «η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας της στις 30 Ιουνίου, διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας προς πάσα κατεύθυνση, η οποία “ακουμπά” πρώτη φορά και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. […]

Το γεγονός αποτελεί μεγάλη “δικαίωση” της “δημοκρατίας”, καθώς πρώτη είχε αποκαλύψει το περίφημο “χρονικό της Βιένης”, που αφορά πτυχή της υπόθεσης Novartis. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας μας […] σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αυστριακή πρωτεύουσα τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ των αμερικανικών Αρχών, του κ. Αγγελή, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς κ. Ντζούρα και κ. Μανώλη ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να πάρει στοιχεία που αφορούν την ύπαρξη ενός λογαριασμού στο εξωτερικό υπουργού ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση».

Σαν να μην έφταναν όλα όσα προηγήθηκαν, χθες ο κ. Αγγελής εξέδωσε μια πολυσέλιδη ανακοίνωση με δικαστικό, αλλά και έντονα πολιτικό περιεχόμενο. Οι εσωτερικές υποθέσεις της Δικαιοσύνης βγαίνουν προς τα έξω μ’ έναν κατώτερο των περιστάσεων τρόπο. Ισως ο κ. Αγγελής, πριν συντάξει, υπογράψει και δημοσιοποιήσει την ανακοίνωσή του, θα έπρεπε να θυμηθεί τον θεσμό που υπηρετεί…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα