«Παθολογικά μυθομανείς Αλέξης – Γιάνης»

«Βόμβες» του Λαφαζάνη για τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα: «Ετρεμαν το Ειδικό Δικαστήριο»!Eπίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίοι μάλιστα, όπως είπε, «φοβούνταν το Ειδικό Δικαστήριο», εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο πρώην γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε μυθομανείς τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιμιτασιόν» έκδοση του κ. Τσίπρα. «Ο άλλος Τσίπρας είναι ο Βαρουφάκης. Είναι και οι δύο παθολογικά μυθομανείς» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης. Δεν σταμάτησε εκεί, όμως. Υποστήριξε ότι ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα. «Πριν κλείσουμε 15 ημέρες από την ανάληψη της κυβέρνησης, πήγε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επέκταση της δανειακής σύμβασης του 2ου Μνημονίου του Σαμαρά» είπε ο πρώην γενικός γραμματέας της ΛΑ.Ε.

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λαφαζάνης καταλόγισε ότι δεν έφερε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στη Βουλή, γιατί φοβόταν την καταψήφισή της από τους βουλευτές της εσωτερικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν την πήγε στη Βουλή. Το φοβόταν το Ειδικό Δικαστήριο, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης» ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης. Αναφερόμενος στο παρασκήνιο της εποχής, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι πίεζαν τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να γνωμοδοτήσει ότι δεν χρειαζόταν να πάει στη Βουλή η επέκταση της δανειακής σύμβασης και ότι απλώς με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών ήταν έγκυρη και θεωρείτο νόμιμη, επομένως δέσμευε την Ελλάδα ως χώρα.

«Τελικά, το πρωί υπέκυψε ο πρόεδρος. Δεν ξέρω αν υπήρχαν πλέον και εκβιασμοί άλλου είδους για να υπογράψει, γιατί το θέμα ήταν μείζον για την πορεία της κυβέρνησης και τις πολιτικές εξελίξεις» συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης. 

Για το σενάριο έκδοσης εθνικού νομίσματος, αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, ο πρώην υπουργός είπε ότι υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί νέα δραχμή, και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο γι’ αυτό, αλλά αρνήθηκε πως αυτό το «εναλλακτικό σχέδιο» περιελάμβανε ανάμειξη του στρατού για τη δημόσια τάξη, καθώς και διανομή τροφίμων, τα οποία χαρακτήρισε «κινδυνολογικά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα