Ο Δ. Σταμάτης περιμένει ακύρωση των Πρεσπών από τα… Σκόπια!

Ανοησίες και ακατανόητοι ύμνοι για Στουρνάρα – ΒενιζέλοΕκτός τόπου και χρόνου ο Δημήτρης Σταμάτης, εναπόθεσε τις ελπίδες του για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε πρωτοβουλία των Σκοπίων! Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη, ο βουλευτής της Ν.Δ. -και εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά-, υπονομεύοντας καταρχάς τη δική του θέση της πλήρους αντίθεσης στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών! 

«Είμαστε ανοιχτοί σε ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν το ζητήσουν τα Σκόπια» είπε ο Δημήτρης Σταμάτης, διευκρινίζοντας ότι η πρωτοβουλία θα πρέπει να ανήκει στα Σκόπια και να αναλάβει η γειτονική χώρα την ευθύνη της ρήξης, και όχι η Ελλάδα. Ουσιαστικά, ο κ. Σταμάτης προσχώρησε στη θέση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει τετελεσμένα και τόνισε ότι «όποιος φύγει από τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών φέρνει την ευθύνη της διάρρηξής της». Το ερώτημα, βέβαια, για τον πρώην υπουργό είναι γιατί τα Σκόπια να θέλουν την ακύρωση μιας συμφωνίας η οποία τους δίνει «μακεδονική» ταυτότητα, όπως ορθά έχει και ο ίδιος ο κ. Σταμάτης επισημάνει στο παρελθόν…

Βέβαια, ο οίστρος του Δημήτρη Σταμάτη δεν σταμάτησε εκεί… Προχώρησε παραπέρα και περιελάμβανε την εξύμνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα! Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος «θα λείψει από τη Βουλή»! 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η σύμπραξη Σαμαρά – Βενιζέλου παρήγαγε έργο! Εκεί, πάντως, που το… τερμάτισε ο κ. Σταμάτης ήταν όταν έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Στουρνάρα, σε αντίθεση με τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος έχει ταχθεί κατά μιας δεύτερης θητείας για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο κ. Σταμάτης χαρακτήρισε «επιτυχημένο» υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο πρόσθεσε ότι για το θέμα της ανανέωσης ή μη της θητείας του στη διοίκηση της ΤτΕ αρμόδια να αποφασίσει είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα