Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

10.000.000€ για το… θεαθήναι!

Παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός «πέρασε» με την πλειοψηφία των δικών του συμβούλων την απόφαση για τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που αφορούν την προβολή της Περιφέρειας.

Η μείζων αντιπολίτευση της Περιφέρειας διά του επικεφαλής της Βασίλη Κικίλια ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, μια και έχει χαθεί επί της ουσίας η καλοκαιρινή περίοδος, αλλά ο κ. Σγουρός επέμενε να προχωρήσει. Οπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, θα μπορούσε να γίνει μια επανεκτίμηση των ποσών αφού και άλλη ήταν η κατάσταση της χώρας πριν από πέντε χρόνια και άλλη είναι σήμερα και να γίνει μια διαβούλευση με τα αρμόδια υπουργεία. Τελικά «πέρασε» από το περιφερειακό συμβούλιο και δέκα εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν για προβολή της Περιφέρειας. Το ολοκληρωμένο περιφερειακό επιχειρησιακό και επικοινωνιακό σχέδιο (master plan) θα στοιχίσει με βάση τους αναλυτικούς κωδικούς περίπου 10.000.000 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ).

Ειδικότερα, ο κ. Σγουρός αποφάσισε να δώσει μόνο για τη δημιουργία λογότυπου το ποσό των 139.000 ευρώ πλην του ΦΠΑ! Για την ιστοσελίδα της Περιφέρειας το τελικό ποσό θα ξεπεράσει τα 1.300.000 ευρώ, με τη φιλοξενία των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter, Flickr να κοστίζουν μόλις… 77.000 ευρώ.

Μάλιστα, η συντήρηση και αναβάθμιση των εν λόγω σελίδων κοστολογείται, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, στα 463.500 ευρώ, δηλαδή 570.105 ευρώ με ΦΠΑ. Ακόμη, για τρία video στο youtube και κάποιες σχετικές εφαρμογές θα διατεθεί το ποσό των 349.712 ευρώ, ενώ για τις καταχωρίσεις τόσο στα ελληνικά όσο και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κ. Σγουρός θα πληρώσει συνολικά 1.800.000 ευρώ. Παράλληλα, η παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού (τηλεοπτικά σποτ, δημιουργία dvd, cd και η κάλυψη εκδηλώσεων) θα ξεπεράσει το αστρονομικό ποσό του 1.000.000 ευρώ. Τέλος, οι προσκλήσεις δημοσιογράφων, επαγγελματιών του τουρισμού και η συγκρότηση «δικτύου φίλων της Περιφέρειας» (!), σύμφωνα με το κοστολόγιο, είναι περίπου 347.000 ευρώ!

Χθες η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο υποστήριξε ότι «η ανάθεση του προγράμματος έγινε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο επικράτησε η McCann Erickson, η οποία κατέθεσε την πλέον συμφερότερη τεχνική και οικονομική προσφορά. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από την Κρατική Περιφέρεια Αττικής την 23-6-2010 και χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία δεν μπορούν να κατευθυνθούν σε άλλες δράσεις. Τα ποσά και οι ενέργειες που κατατίθενται είναι σύμφωνες με τις τεχνικές προδιαγραφές και τον προϋπολογισμό που όριζε η προκήρυξη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ