Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

100.000.000 € το χρόνο για επισκευές smartphones!

Περίπου 100.000.000 ευρώ ετησίως δαπανούν οι Ελληνες για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα «έξυπνα κινητά τηλέφωνα» (smartphones). Αυτό υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρίας SquareTrade, η οποία ειδικεύεται στην παροχή συμβολαίων προστασίας  ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10.000.000 πελάτες διεθνώς. Με βάση την έρευνα του διεθνούς ομίλου, οι Ελληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί ότι το 40% των κατόχων smartphones έχει βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευή τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων. Στην έρευνα αναφέρεται ότι μια ζημιά δεν προκαλείται πάντα από υπαιτιότητα του κατόχου, αφού το 25% των ατυχημάτων προξενείται από τρίτους και όχι από τους ίδιους τους κατόχους της συσκευής.

Μερικά αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η SquareTrade καταγράφουν ότι:
*Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.
*Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.
*Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.
*Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών είναι κάτω των 45 ετών.
*Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευής τους.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ελληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους – το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη!» σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ