Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

100.000.000 ευρώ για άστεγους και απόρους!

Με ευαισθησία και υπευθυνότητα προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους Ελληνες το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δωρίζει 100.000.000 ευρώ, τα οποία εντός των ερχόμενων τριών ετών θα διατεθούν με σκοπό να περιοριστούν οι συνέπειες της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος που ανακοινώθηκε, η οικονομική ενίσχυση θα παρασχεθεί μόνο σε δωρεοδόχους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να την αξιοποιήσουν αποτελεσματικά.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης δωρεάς του ιδρύματος τον περασμένο Νοέμβριο, ύψους 1.500.000 ευρώ, για τη στήριξη μιας σειράς πιλοτικών προγραμμάτων με στόχο την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών στη χώρα. Το πρόγραμμα εστίαζε σε τρεις άξονες στήριξης, στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής κατοικίας για την πρόληψη της αστεγίας, στη λειτουργία κέντρων ημέρας για την ανακούφιση των αστέγων, καθώς και στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας.

«Η κρίση ανατρέπει ταχύτατα ολόκληρες δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης» δήλωσε ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». «Η δέσμευσή μας είναι απέναντι σε εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά αποτελεί συγχρόνως και μια υπόσχεση στις μελλοντικές γενιές. Οχι μόνο επιδιώκουμε να προσφέρουμε άμεση ανακούφιση μέσω της χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής φροντίδας, αλλά παράλληλα θα επενδύσουμε και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα συμβάλουν ώστε να διασφαλιστεί ότι η τρέχουσα κρίση δεν θα καταδικάσει τις επόμενες γενιές. Ελπίζουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση θα αποτελέσει κίνητρο και για πολλούς άλλους οργανισμούς και ιδιώτες, οι οποίοι μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν».

Από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τονίζεται ότι η φιλοσοφία του είναι να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά το έργο του κράτους και των θεσμικών φορέων, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δεχτεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από ιδιώτες, οι οποίοι παρακινήθηκαν από τις πρωτοβουλίες του και εξέφρασαν την επιθυμία να «συνεπενδύσουν» μαζί με το ίδρυμα σε αυτή την προσπάθεια υπέρ της Ελλάδας.

Χρυσάνθη Λαμπροπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ