Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

100 δόσεις: 500.000 ραβασάκια με τα νέα δεδομένα

Περισσότερα από 500.000 ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια με τις νέες και υψηλότερες δόσεις έχει στείλει η Εφορία σε φορολογουμένους που ρυθμίζουν τα χρέη τους στο Δημόσιο, καθώς, πλέον, θα επιβαρύνονται με αυξημένο επιτόκιο, από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Το… ραβασάκι της Εφορίας αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της δόσης της ανωτέρω ρύθμισής σας έχει τροποποιηθεί σε εφαρμογή του νόμου 4336/2015. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε πριν από την πληρωμή για το νέο ποσό δόσης από την εφαρμογή “προσωποποιημένη πληροφόρηση”, επιλογή “στοιχεία ρύθμισης TAXISnet”. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζα θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την τράπεζά σας».

Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, που έχουν ρυθμιστεί με τις 100 δόσεις, το επιτόκιο αυξάνεται από το 3% στο 5,05%. Η αύξηση αυτή ισχύει για το ανεξόφλητο υπόλοιπο από τις 15 Οκτωβρίου 2015 και μετά.
Οφειλές έως 5.000 ευρώ, που ρυθμίστηκαν με τις 100 δόσεις, συνεχίζουν να μην επιβαρύνονται με το συγκεκριμένο επιτόκιο, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, όπως προκύπτει από την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
  • Η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη, δηλαδή άνω των 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για να μη χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων, όλες οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις (όπως τα τέλη κυκλοφορίας και ο ΕΝΦΙΑ) θα πρέπει να καταβληθούν το αργότερο σε 30 ημέρες από την καταληκτική προθεσμία πληρωμής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ