Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

144 πράκτορες του ΟΠΑΠ (!) κατά της Επιτροπής Παιγνίων

Με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας των VLTs λόγω των αλλαγών στον κανονισμό λειτουργίας!

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν 144 πράκτορες του ΟΠΑΠ και άλλοι επενδυτές που θα συμμετείχαν στο έργο των παιχνιδομηχανών (VLTs) κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), εξαιτίας των αλλαγών στον κανονισμό λειτουργίας των VLTs που οδήγησε στην αναστολή της μεγάλης επένδυσης του οργανισμού.

Οι προσφεύγοντες βάλλουν κατά της απόφασης της ΕΕΕΠ να μεταβάλει τον κανονισμό και να θεσπίσει νέες προδιαγραφές ελάχιστο μόλις χρόνο προτού λειτουργήσουν επίσημα τα πρώτα πρακτορεία VLTs στην Ελλάδα. Υποστηρίζουν ότι είχαν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές δαπάνες για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο project έπειτα από αυστηρή επιλογή, καθώς ο ΟΠΑΠ δέχτηκε περισσότερες από 2.200 αιτήσεις για πάνω από 3.000 gaming halls.

Μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησε όμως η νέα διοίκηση της ΕΕΕΠ, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε: «Ο νέος κανονισμός, που αποφασίστηκε από την Eπιτροπή Παιγνίων μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας των VLTs και χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με την ΟΠΑΠ Α.Ε., περιέχει σειρά πρωτοφανών περιορισμών, που παραβλέπουν τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές του υπεύθυνου παιχνιδιού, καθιστούν το έργο οικονομικά μη βιώσιμο και προσδιορίζουν τεχνικές προδιαγραφές που κάνουν αδύνατη την έγκαιρη υλοποίησή του».

Οι πράκτορες και οι λοιποί προσφεύγοντες επισημαίνουν πως ο νέος κανονισμός έθεσε πρόσθετες, αυθαίρετες αποτρεπτικές προϋποθέσεις για την έκδοση της σχετικής άδειας παίκτη και την προσέλκυση παικτών, μετέβαλε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, και έθεσε ιδιαίτερα «στοχευμένες» τεχνικές προδιαγραφές (λ.χ. βάση δεδομένων, παικτική συμπεριφορά), ώστε στην πράξη να απαιτούνται τουλάχιστον 9-12 μήνες επιπλέον για την ενσωμάτωση των νέων προδιαγραφών στο ήδη εγκεκριμένο τεχνολογικό σύστημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ